topBanner
Tikka masala

Tikka masala

med kyckling, jasminris och salladslök

Ikväll går den kulinariska resan till Indien, och om under en timme kan ni se fram emot att få skeda upp en fantastisk tikka masala med kyckling. Vi steker kyckling, morot och paprika, och kryddar med tikka masala, vitlök, ingefära och soja. Den ljuvliga krämighet som kännetecknar rätten, fås av en generös mängd grädde. Vi serverer den indiska delikatessen med jasminris och salladslök.

Taggar:Snabb
Allergener:glutensojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

1 st

Lök

2 st

Morot

1 st

Röd paprika

½ st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

30 g

Tikka masala

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

12.5 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

½ burk

Tomatpuré

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3001 kJ
Energi (kcal)717 kcal
Fett21 g
varav mättat11 g
Kolhydrater84 g
varav socker21 g
Protein47 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och en salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skiva lök tunt. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Halvera, kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära (oskalad) [1/2 st, 2P]. Finhacka salladslök.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med salt* och peppar*, och stek i 4-5 min tills brynt och genomstekt. Lägg över till en tallrik.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot i 3-4 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt tikka masala, vitlök, ingefära och tomatpuré [1/2 burk, 2P]. Fräs i 1 min. Rör i matlagningsgrädde och sojasås [1/2 paket, 2P]. Sjud i 2-3 min, tills såsen tjocknat något.

5

Blanda ner kyckling och avrunnen köttsaft i såsen.

6

Lägg upp ris och kyckling tikka masala i skålar. Garnera med salladslök.