I kväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi lagar underbara blandfärstacos. Vi steker blandfärs som får smak av vår kryddblandning som vi kallar för Hello Sunrise. Vi bygger våra krispiga blandfärstacos med sallad, rödlök, blandfärs, tomat och en svalkande tzatziki!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Blandfärs
1 st
Tomat
4 g
Kycklingbuljong
1 st
Gurka
75 g
Yoghurt
½ st
Vitlöksklyfta
150 g
Strimlad salladsmix
8 st
Minitortillas
2 g
Hello Sunrise
½ st
Rödlök
¼ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär rödlök i tunna skivor.
Skär tomat i 2 cm stora bitar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv gurka grovt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs i 4–5 min, eller tills brynt. Krydda med en nypa salt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Pressa ur så mycket vätska som möjligt från riven gurka i en ren handduk.
Blanda gurka, yoghurt, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.
TIPS: Använd mindre vitlök om du inte tycker om det.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Rör i Hello Sunrise, kycklingbuljong och en skvätt vatten i stekpannan med färsen. Stek i 1 min, och krydda med salt och en nypa peppar.
Fyll tortillas med salladsmix, köttfärs, tomat och rödlök.
Ringla över tzatziki.