topBanner
Kyckling Parmigiana

Kyckling Parmigiana

med rostade rotfrukter

Den saftiga kycklingen får fantastisk smak när den steks med Parmigianasås och mozarella. Potatis, morot, palsternacka och rödbeta ugnbakas med vitlök, och blandas sen med krispig spenat.

Taggar:BarnvänligUnder 600 kcal
Allergener:glutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Kycklingbröstfilé

50 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 paket

Medelhavets Pärla

300 g

Rotfruktsmix

1 st

Morot

1 st

Palsternacka

50 g

Mozzarella

(Innehållermjölk)

1 påse

Spenat

4 g

Vitlöksflörter

½ paket

Krossade tomater

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2507 kJ
Energi (kcal)599 kcal
Fett14 g
varav mättat6 g
Kolhydrater64 g
varav socker22 g
Protein54 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna oskalad potatis, morot och palsternacka i 2 cm stora bitar. Tärna oskalad rödbeta 1 cm stora bitar. Placera på en plåt med bakplåtspapper och krydda med Vitlöksflörter, salt* och peppar*. Ringla över lite olivolja*, vänd rotfrukterna, och baka i 25-30 min eller tills spröda.

2

Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och lök i 2-3 min. Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2 pers], en nypa Italian Style kryddmix och salt*. Koka i 3-4 min, tills den har tjocknat något, och smaksätt med en nypa peppar*.

3

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en stekpanna eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Blanda panko och en stor nypa salt* och peppar* i en skål. Vispa ägg* i en ny skål. Vänd kyckling i ägg*, och sen i panko, och överför till en tallrik.

4

Sätt en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Tillsätt kyckling när oljan är uppvärmd, och stek i 2 min per sida. Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper. Toppa varje kycklingbröst med parmigiana-sås, och sedan mozzarella. Baka i 10-12 min.VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Väl färdigbakade ta ut rotfrukterna ur ugnen. Tillsätt spenat och blanda väl. Krydda med grovmalen peppar*.

6

Lägg upp rostade rotfrukter och kyckling parmigiana på tallrikar.