HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKyckling Parmigiana
topBanner
Kyckling Parmigiana

Kyckling Parmigiana

med rostade rotfrukter

Den saftiga kycklingen får fantastisk smak när den steks med Parmigianasås och mozarella. Potatis, morot, palsternacka och rödbeta ugnbakas med vitlök, och blandas sen med krispig spenat.

Taggar:Under 650 kcalBarnvänlig
Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Vitlöksflörter

300 g

Rotfruktsmix

½ paket

Morot

50 g

Kycklingbröstfilé

50 g

Spenat

1 st

Krossade tomater

¼ tsk

Italian Style kryddmix

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Palsternacka

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Lök

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

Ägg

Salt

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)420 kcal
Energi (kJ)1757 kJ
Fett13.18 g
varav mättat6 g
Kolhydrater25.81 g
varav socker5 g
Protein48.08 g
Salt2.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna oskalad potatis, morot och palsternacka i 2 cm stora bitar. Tärna oskalad rödbeta 1 cm stora bitar. Placera på en plåt med bakplåtspapper och krydda med Vitlöksflörter, salt* och peppar*. Ringla över lite olivolja*, vänd rotfrukterna, och baka i 25-30 min eller tills spröda.

2

Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och lök i 2-3 min. Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2 pers], en nypa Italian Style kryddmix och salt*. Koka i 3-4 min, tills den har tjocknat något, och smaksätt med en nypa peppar*.

3

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en stekpanna eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Blanda panko och en stor nypa salt* och peppar* i en skål. Vispa ägg* i en ny skål. Vänd kyckling i ägg*, och sen i panko, och överför till en tallrik.

4

Sätt en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Tillsätt kyckling när oljan är uppvärmd, och stek i 2 min per sida. Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper. Toppa varje kycklingbröst med parmigiana-sås, och sedan mozzarella. Baka i 10-12 min.VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Väl färdigbakade ta ut rotfrukterna ur ugnen. Tillsätt spenat och blanda väl. Krydda med grovmalen peppar*.

6

Lägg upp rostade rotfrukter och kyckling parmigiana på tallrikar.