
Den saftiga kycklingen får fantastisk smak när den steks med Parmigianasås och mozarella. Potatis, morot, palsternacka och rödbeta ugnbakas med vitlök, och blandas sen med krispig spenat.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4
Vitlöksflörter
300
Rotfruktsmix
1
Morot
300
Kycklingbröstfilé
60
Spenat
½
Krossade tomater
3
Italian Style kryddmix
50
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Palsternacka
50
Riven mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
1
Ägg
¼
Salt

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna oskalad potatis, morot och palsternacka i 2 cm stora bitar. Tärna oskalad rödbeta 1 cm stora bitar. Placera på en plåt med bakplåtspapper och krydda med Vitlöksflörter, salt* och peppar*. Ringla över lite olivolja*, vänd rotfrukterna, och baka i 25-30 min eller tills spröda.

Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och lök i 2-3 min. Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2 pers], en nypa Italian Style kryddmix och salt*. Koka i 3-4 min, tills den har tjocknat något, och smaksätt med en nypa peppar*.

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en stekpanna eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Blanda panko och en stor nypa salt* och peppar* i en skål. Vispa ägg* i en ny skål. Vänd kyckling i ägg*, och sen i panko, och överför till en tallrik.

Sätt en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Tillsätt kyckling när oljan är uppvärmd, och stek i 2 min per sida. Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper. Toppa varje kycklingbröst med parmigiana-sås, och sedan mozzarella. Baka i 10-12 min.VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Väl färdigbakade ta ut rotfrukterna ur ugnen. Tillsätt spenat och blanda väl. Krydda med grovmalen peppar*.

Lägg upp rostade rotfrukter och kyckling parmigiana på tallrikar.

