HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannstekt Torsk
topBanner
Pannstekt torsk

Pannstekt torsk

med potatismos och mandlar

Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi steker torsk tillsammans med en ljuvlig citronbuljong med smör. Spännande tillbehör är potatismos med spenat, vitlök, gräddfil, persilja och ost. Vi toppar med knapriga mandlar, och så är maten redo att avnjutas!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:sellerinötterfiskmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Bakpotatis

2 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 portionspåse

Dill

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

250 g

Torsk

(Innehållerfisk)

1 portionspåse

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

1 st

Citron

60 g

Kruspersilja

37.5 g

Rödlök

efter behov

Spenat

½ dl

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör* (steg 5)

(Innehållermjölk)

Vatten* (steg 3)

Smör* (steg 4)

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2309.5784 kJ
Energi (kcal)552.0025 kcal
Fett22.616 g
varav mättat10 g
Kolhydrater50.4129 g
varav socker6.7 g
Protein33.4485 g
Salt1.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Krydda fisk med en nypa salt* på båda sidor. Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Tillsätt potatis till kastrullen med kokande vatten* och koka i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

2

Grovhacka mandlar. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva rödlök tunt. Grovhacka persilja och dill. Dela citron i klyftor. Skölj spenat.

3

Blanda vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, en generös skvätt citronjuice, dill, en nypa peppar*, hälften av persiljan och hälften av vitlöken i en skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek rödlök i 2-3 min. Tillsätt spenat och resterande vitlök. Stek i 2-3 min, eller tills spenat har mjuknat. Lägg över i en skål. Häll av vattnet* och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa tillsammans med smör* [2 msk | 4 msk], gräddfil [2 msk | 4 msk], riven hårdost, resterande persilja och en nypa salt*. Sätt åt sidan under lock.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 1 min. Vänd fisk, häll över buljong och tillsätt en klick smör*. Stek i ytterligare 1-2 min, eller tills fisken är genomstekt. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

6

Lägg upp potatismos på tallrikar, och tillsätt spenat och rödlök. Placera fisk ovanpå spenaten, se till att få med all sås. Toppa till slut fisken med mandlar.