Låt oss fresta med en snabblagad thailändsk rätt ikväll. Vi steker kött tillsammans med sojasås, och sen steker vi morot och zucchini med ingefära, vitlök, kokosmjölk och lime. Vi blandar kött och grönsaker med nudlar i en stekpanna, så alla smaker blandas. Vi toppar härligheterna med jordnötter och koriander, och så har ni en färgsprakande, spännande middag att avnjuta!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
½
Ingefära
1
Vitlöksklyfta
1
Morot
½
Zucchini
1
Ekologisk lime
20
Jordnötter
1
Koriander
300
Fläskkotlett hel
200
Kokosmjölk
4
Grönsaksbuljong
1
Chiliflakes
1
Socker (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Skala och finhacka ingefära [1/2 st , 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] och morot i 1 cm stora bitar. Riv limezest och skär sen lime i klyftor. Grovhacka koriander och jordnötter.
Skär fläskkött i 1 cm tunna strimlor på en separat skärbräda. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek köttstrimlor i 1 min. Tillsätt hälften av sojasåsen under omrörning och stek i ytterligare 1-2 min, tills köttet är genomstekt. Lägg över till en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs ingefära, vitlök och morot i 1-2 min. Tillsätt zucchini, och stek under omrörning i ytterligare 1-2 min.
Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1 min, tills nästan mjuka. Häll av vattnet och ringla över lite olivolja*.
Tillsätt kokosmjölk, grönsaksbuljong, socker* [1 tsk | 2 tsk], limezest, en generös skvätt limejuice och resterande sojasås till stekpannan. Krydda med salt* och peppar*. Tillsätt kött och nudlar, och blanda väl.
Lägg upp kött, grönsaker och nudlar i skålar. Toppa med en skvätt limejuice och jordnötter. Garnera med koriander och chili flakes till de vuxna.