Thailändska nudlar med fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailändska nudlar med fläskkött

Thailändska nudlar med fläskkött

jordnötter och koriander

Låt oss fresta med en snabblagad thailändsk rätt ikväll. Vi steker kött tillsammans med sojasås, och sen steker vi morot och zucchini med ingefära, vitlök, kokosmjölk och lime. Vi blandar kött och grönsaker med nudlar i en stekpanna, så alla smaker blandas. Vi toppar härligheterna med jordnötter och koriander, och så har ni en färgsprakande, spännande middag att avnjuta!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

½

Ingefära

1

Vitlöksklyfta

1

Morot

½

Zucchini

1

Ekologisk lime

20

Jordnötter

1

Koriander

300

Fläskkotlett hel

200

Kokosmjölk

4

Grönsaksbuljong

1

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

1

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)713 kcal
Energi (kJ)2983 kJ
Fett27.79 g
varav mättat19.9 g
Kolhydrater71.33 g
varav socker11.2 g
Protein42.94 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Skala och finhacka ingefära [1/2 st , 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] och morot i 1 cm stora bitar. Riv limezest och skär sen lime i klyftor. Grovhacka koriander och jordnötter.

Stek kött
2

Skär fläskkött i 1 cm tunna strimlor på en separat skärbräda. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek köttstrimlor i 1 min. Tillsätt hälften av sojasåsen under omrörning och stek i ytterligare 1-2 min, tills köttet är genomstekt. Lägg över till en skål.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs ingefära, vitlök och morot i 1-2 min. Tillsätt zucchini, och stek under omrörning i ytterligare 1-2 min.

Koka nudlar
4

Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1 min, tills nästan mjuka. Häll av vattnet och ringla över lite olivolja*.

Blanda kött & nudlar
5

Tillsätt kokosmjölk, grönsaksbuljong, socker* [1 tsk | 2 tsk], limezest, en generös skvätt limejuice och resterande sojasås till stekpannan. Krydda med salt* och peppar*. Tillsätt kött och nudlar, och blanda väl.

Servera
6

Lägg upp kött, grönsaker och nudlar i skålar. Toppa med en skvätt limejuice och jordnötter. Garnera med koriander och chili flakes till de vuxna.