
Det är inte vilka köttbullar som helt som spelar huvudrollen i kvällens underbara middag – den här lyxversionen lindas nämligen med bacon OCH innehåller en mozzarellagömma! Vi serverar dessa godbitar med rostade rotfrukter, krispig äppelsallad och en härligt krämig purjolökssås.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Morot
125 g
Bacon, skivor
1 st
Purjolök
125 g
Mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
15 g
Senap
(Innehåller: Senap)
10 g
Kycklingfond
250 g
Blandfärs
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
400 g
Småpotatis
60 g
Salladsmix
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Äpple
½ tsk
Salt till grönsaker
1 st
Ägg till köttbullar
¼ tsk
Salt till köttbullar
½ msk
Smör till purjolök
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis. Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, häll av mozzarella och torka med hushållspapper. Skär i lika stora delar (3 per person).
Blanda färs, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.
Forma färsen till platta biffar (3 per person) med fuktiga händer. Placera en bit mozzarella i mitten på varje biff och krama färsen till en köttbulle runt mozzarellan.
Linda en skiva bacon stramt om varje köttbulle och placera dem på en tallrik.
TIPS: Pressa ihop färsen ordentligt så att mozzarellan inte läcker ut.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek köttbullar i 12–14 min, eller tills brynta och genomstekta. Vänd då och då. Sänk till medelvärme när de är brynta.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.
Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme. Stek purjolök i 2–3 min, eller tills mjuk.
Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, senap och en nypa peppar. Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.
TIPS: Se till att skölja bort all jord och grus från purjolöken.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skölj salladsmix.
Lägg salladsmix, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Vänd runt precis innan servering.

Lägg upp köttbullar, rotfrukter, sallad och sås på tallrikar.

