topBanner
Kycklingbowl

Kycklingbowl

med ingefärsris och sesammajo

Ge kyckling, grönsaker och ris en massa smak och kärlek med ingefära, stir-frysås, och ljuvligt god sesamdressing. Ett okomplicerat och allt annat än pretentiöst recept, men som utan tvekan är restaurangvärdigt. Följ den enkla steg-för-steg-guiden och komponera ihop en middag du sent kommer glömma.

Taggar:Snabb
Allergener:glutensojaäggsenapsesamsulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

150 g

Basmatiris

1 st

Ingefära

1 st

Salladslök

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 st

Röd paprika

1 st

Morot

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

75 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, soja, sesam, sulfiter)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 1)

Smör* (steg 1) efter behov

(Innehållermjölk)

3 dl

Vatten* (steg 1)

2 msk

Vatten* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3191 kJ
Energi (kcal)763 kcal
Fett27 g
varav mättat4 g
Kolhydrater85 g
varav socker22 g
Protein46 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Riv ingefära. Hetta upp en generös klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skiva salladslök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär oskalad morot i tunna halvmånar.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min tills genomstekt. Krydda med en nypa salt*och peppar* och lägg över på en tallrik. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs rödlök, morot och paprika i 3-4 min. Tillsätt vitlök och fräs i 1 min.

VIKTIGT: 1) Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Blanda majonnäs, sojasås [1/2 paket, 2P] och sesamfrön i en skål.

5

Tillsätt kyckling, woksås och vatten* [2 msk | 4 msk] när grönsakerna har blivit mjuka. Rör om och låt värmas upp. Smaka av med en nypa salt* och peppar*. Ta av stekpannan från värmen.

6

Fördela ingefärsris, kyckling och grönsaker mellan era skålar. Ringla över sesamdressing och garnera med salladslök.