topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingbowl

Kycklingbowl

med ingefärsris och sesammajo

Ge kyckling, grönsaker och ris en massa smak och kärlek med ingefära, stir-frysås, och ljuvligt god sesamdressing. Ett okomplicerat och allt annat än pretentiöst recept, men som utan tvekan är restaurangvärdigt. Följ den enkla steg-för-steg-guiden och komponera ihop en middag du sent kommer glömma.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Ägg
Sulfiter
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150

Basmatiris

1

Ingefära

1

Salladslök

2

Vitlöksklyfta

1

Rödlök

1

Paprika

1

Morot

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

10

Sesamfrön

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

300

Strimlad kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

Smör (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

2

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)769 kcal
Energi (kJ)3218 kJ
Fett26.62 g
varav mättat3.7 g
Kolhydrater84.84 g
varav socker22.7 g
Protein45.53 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ingefärsris
1

Riv ingefära. Hetta upp en generös klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Skiva salladslök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär oskalad morot i tunna halvmånar. 

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min tills genomstekt. Krydda med en nypa salt*och peppar* och lägg över på en tallrik. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs rödlök, morot och paprika i 3-4 min. Tillsätt vitlök och fräs i 1 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda dressing
4

Blanda majonnäs, sojasås [1/2 paket, 2P] och sesamfrön i en skål.

Tillsätt kyckling
5

Tillsätt kyckling, woksås och vatten* [2 msk | 4 msk] när grönsakerna har blivit mjuka. Rör om och låt värmas upp. Smaka av med en nypa salt* och peppar*. Ta av stekpannan från värmen.

Servera
6

Fördela ingefärsris, kyckling och grönsaker mellan era skålar. Ringla över sesamdressing och garnera med salladslök.