Skip to main content
Skandinaviskinspirerad citronpepparöring
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Skandinaviskinspirerad citronpepparöring

Skandinaviskinspirerad citronpepparöring

med krämig pärlcouscous och gurka

Hur låter det med en krämig pärlcouscous och citronpepparöring? I kväll kokar vi nämligen pärlcouscous som vi blandar med en god dilldressing och steker öring som vi kryddar med citronpeppar. Vi serverar med en sallad på äpple, picklad gurka och spenat.

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Pesce
Gluten
Hvede
Milk
Schwefeldioxide und Sulfite

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Öring

170 g

Pärlcouscous

1 st

Dill

75 ml

Crème fraiche

2 g

Citronpeppar

1 st

Gurka

60 g

Spenat

12 ml

Vitvinsvinäger

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten till pärlcouscous

½ tsk

Salt till pärlcouscous

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till fisk

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2972 kJ
Energi (kcal)710 kcal
Fett29.5 g
varav mättat8.3 g
Kolhydrater72 g
varav socker13.1 g
Kostfiber5.3 g
Protein36.7 g
Salt3.9 g
Calcium12.8 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten och salt.

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills "al dente". Häll av vattnet.

Pickla gurka
2

Under tiden, skär gurka i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker och salt i en liten skål.

Vänd i gurka i lagen och ställ skålen åt sidan.

Häll av lagen innan servering.

Förbered råvaror
3

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skölj spenat.

Finhacka dill.

Stek fisk
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och citronpeppar.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd fisken och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: Fisken är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda sallad
5

Precis innan servering, blanda picklad gurka, olivolja, äpple och spenat i en stor skål.

Blanda crème fraiche, dill och salt i en liten skål. Rör ner dilldressing i pärlcouscous.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous, sallad och fisk i djupa tallrikar.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image