Låt barnen smaka på en ny typ av nuggets – lika gyllene och spröda som vanligt, men veganska. Vi serverar dem med regnbågspommes på potatis och morötter och rostad broccoli som toppas med riven ost. Vuxna och modiga barn doppar nuggets och pommes i het BBQ-sås, men vi serverar också kvällens middag med en klick majonnäs till de som föredrar det.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Potatis
2 st
Morot
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
250 g
Broccoli
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
200 g
Veganska Nuggets
(Innehåller: Gluten, Havre, Vete, Korn)
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
30 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
20 g
Sriracha
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till grönsaker
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis och morot (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Hello Sunrise, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, blanda BBQ-sås, sriracha och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Placera broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuk.
Ta ut broccoli från ugnen och toppa med ostmix när det återstår 5 min av tillagningstiden.
Rosta resterande tid.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegonuggets i 2 min per sida, eller tills gyllene och krispiga.
Lägg upp pommes, broccoli och vegonuggets på tallrikar.
Servera med en klick majonnäs till barnen och BBQ-sås till de vuxna.