Inom medelhavsköket kan man det där med enkla, goda fiskrätter fullproppade av färska ingredienser, och här är ett recept precis i den andan. Vi serverar en souvlakikryddad, ugnsstekt torsk med en härlig blandning av rostade grönsaker, potatis och färsk rucola och en krämig sås i form av dillyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
500 g
Potatis
1 st
Citrusfrukt
1 st
Lök
40 g
Rucola
1 st
Zucchini
½ st
Vitlöksklyfta
1 st
Dill
4 g
Souvlaki-kryddmix
(Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Senap, Sesam, Soja, Selleri, Kräftdjur, Mjölk)
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
¼ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till fisk
¼ tsk
Salt till grönsaker
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt, souvlaki-kryddmix och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär lök i 2 cm breda klyftor.
Skär zucchini i 1 cm breda halvmånar.
Skär citrusfrukt i tunna skivor.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Placera den på ena sidan av en ny plåt med bakplåtspapper och toppa med skivad citrusfrukt.
Placera grönsaker på andra sidan av plåten. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Tillaga fisk och grönsaker i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, finhacka dill och finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt med vitlök, majonnäs, dill och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Under tiden, sköj rucola.
Vänd grönsaker och rucola med potatis precis innan servering.
Lägg upp grönsaker, potatis och fisk på tallrikar.
Servera med en klick dillyoghurt.