Skip to main content
Ugnsstekt medelhavstorsk
Ugnsstekt medelhavstorsk

Ugnsstekt medelhavstorsk

med rostade grönsaker och dillyoghurt

Inom medelhavsköket kan man det där med enkla, goda fiskrätter fullproppade av färska ingredienser, och här är ett recept precis i den andan. Vi serverar en souvlakikryddad, ugnsstekt torsk med en härlig blandning av rostade grönsaker, potatis och färsk rucola och en krämig sås i form av dillyoghurt.

Taggar:
Enkel att förbereda
Glutenfri
Laga mig först
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

500 g

Potatis

1 st

Citrusfrukt

1 st

Lök

40 g

Rucola

1 st

Zucchini

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Dill

4 g

Souvlaki-kryddmix

(Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Senap, Sesam, Soja, Selleri, Kräftdjur, Mjölk)

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till fisk

¼ tsk

Salt till grönsaker

Näringsvärden

Energi (kJ)2176 kJ
Energi (kcal)520 kcal
Fett15.9 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater58 g
varav socker9.3 g
Protein32.9 g
Salt3.6 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt, souvlaki-kryddmix och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered fisk och grönsaker
2

Under tiden, skär lök i 2 cm breda klyftor.

Skär zucchini i 1 cm breda halvmånar.

Skär citrusfrukt i tunna skivor.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt. 

Placera den på ena sidan av en ny plåt med bakplåtspapper och toppa med skivad citrusfrukt.

Placera grönsaker på andra sidan av plåten. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Ugnsstek fisk
3

Tillaga fisk och grönsaker i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene och genomstekta. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda sås
4

Under tiden, finhacka dill och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt med vitlök, majonnäs, dill och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Blanda potatis
5

Under tiden, sköj rucola.

Vänd grönsaker och rucola med potatis precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp grönsaker, potatis och fisk på tallrikar.

Servera med en klick dillyoghurt.