Inom medelhavsköket kan man det där med enkla, goda fiskrätter fullproppade av färska ingredienser. Här hämtar vi inspiration från detta matmecka och serverar souvlakikryddad, ugnsstekt kolja med en härlig blandning av rostade grönsaker, potatis och färsk rucola och en krämig sås i form av dillyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
500 g
Potatis
1 st
Citron
1 st
Rödlök
40 g
Rucola
1 st
Zucchini
½ st
Vitlöksklyfta
1 st
Dill
4 g
Souvlaki-kryddmix
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till fisk
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt, souvlaki-kryddmix och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär lök i 2 cm breda klyftor.
Skär zucchini i 1 cm breda halvmånar.
Skär citron i tunna skivor.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Placera den på ena sidan av en ny plåt med bakplåtspapper och toppa med citronskivor.
Placera grönsaker på andra sidan av plåten. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Tillaga fisk och grönsaker i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, finhacka dill och finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt med vitlök, majonnäs, dill, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Under tiden, sköj rucola.
Vänd grönsaker och rucola med potatis precis innan servering.
Lägg upp grönsaker, potatis och fisk på tallrikar.
Servera med en klick dillyoghurt.