Ugnsstekt medelhavskolja
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Ugnsstekt medelhavskolja

med rostade grönsaker och dillyoghurt

Inom medelhavsköket kan man det där med enkla, goda fiskrätter fullproppade av färska ingredienser. Här hämtar vi inspiration från detta matmecka och serverar souvlakikryddad, ugnsstekt kolja med en härlig blandning av rostade grönsaker, potatis och färsk rucola och en krämig sås i form av dillyoghurt.

Taggar:
10 min prep
Under 650 kcal
Glutenfri
Laga mig först
Allergener:
Fisk
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

500 g

Potatis

1 st

Citron

1 st

Rödlök

40 g

Rucola

1 st

Zucchini

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Dill

4 g

Souvlaki-kryddmix

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till fisk

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2176 kJ
Energi (kcal)520 kcal
Fett15.3 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater58 g
varav socker9.2 g
Protein38.7 g
Salt4.6 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt, souvlaki-kryddmix och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Under tiden, skär lök i 2 cm breda klyftor.

Skär zucchini i 1 cm breda halvmånar.

Skär citron i tunna skivor.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt. 

Placera den på ena sidan av en ny plåt med bakplåtspapper och toppa med citronskivor.

Placera grönsaker på andra sidan av plåten. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

3

Tillaga fisk och grönsaker i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene och genomstekta. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

4

Under tiden, finhacka dill och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt med vitlök, majonnäs, dill, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

5

Under tiden, sköj rucola.

Vänd grönsaker och rucola med potatis precis innan servering.

6

Lägg upp grönsaker, potatis och fisk på tallrikar.

Servera med en klick dillyoghurt.