Ugnsstekt chorizo- och potatispytt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt chorizo- och potatispytt

Ugnsstekt chorizo- och potatispytt

med rostade mandlar och ostdressing

Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Vi frestar med ugnsstekt chorizo- och potatispytt med spenat, tomater och vitlök. Ljuvliga tillbehör är balsamicoglaze, en krämig ostdressing och rostade mandlar.

Allergener:
Mjölk
Nötter
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Tomat

1 st

Paprika

200 g

Chorizo

(Innehåller Mjölk)

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

4 g

Vitlöksflörter

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

24 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3325 kJ
Energi (kcal)795 kcal
Fett45.9 g
varav mättat21.5 g
Kolhydrater62.6 g
varav socker16.2 g
Protein28.7 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C varmluft.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.

Tillsätt paprika & chorizo
2

Tärna tomat och paprika i 2 cm stora bitar. Skär chorizo i 2 cm breda skivor.

Skölj spenat.

Lägg över paprika på plåten med potatis när de har 15 min kvar av tillagningstiden. Blanda med lite olivolja, Vitlöksflörter, en nypa salt och peppar.

Toppa med chorizo och baka i ugnen tills grönsaker är mjuka och chorizo är genomstekt, 13-15 min.

Rosta mandlar
3

Hetta upp en medelstor, torr stekpanna på medelhög värme.

Rosta mandlar i 3-4 min, tills gyllene. Lägg över dem till en liten skål.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt balsamvinäger och socker [1 tsk | 2 tsk]. Sjud tills det har tjocknat något, 1 min. Ta av stekpannan från värme och ställ åt sidan.

Blanda ostdressing
4

Blanda smulad salladsost, gräddfil och vatten [2 msk | 4 msk] i en liten skål och mosa med en gaffel till flytande konsistens.

Grovhacka mandlar.

Tillsätt spenat
5

Ta ut färdiga grönsaker och chorizo från ugnen och rör i spenat så att den mjuknar.

Servera
6

Lägg upp chorizo- och potatispytt i skålar.

Toppa med tomat och rostade mandlar.

Ringla över balsamicoglaze och ostdressing.