Nötfärsbiffar och äppelsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nötfärsbiffar och äppelsås

Nötfärsbiffar och äppelsås

med potatis och basilika

Null

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Basilika

2

Morot

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

500

Potatis

Nötfärs

4

Dukkah-njuta

1

Lök

1

Äpple

250

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

2.5

Kycklingbuljong

25

Senap

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)106 kcal
Energi (kJ)445 kJ
Fett3.58 g
varav mättat0.8 g
Kolhydrater12.36 g
varav socker0.8 g
Protein5.59 g
Salt0.6 g

Instruktioner

1

Skala potatis och dela i kvartar. Lägg kvartarna och en generös nypa salt* i en kastrull, täck med vatten och koka upp. Sänk sedan värmen så att potatisen får sjuda till färdigkokt, ca 15 min. Häll av i ett durkslag. Lägg tillbaka potatisen i kastrullen och täck med lock så den håller värmen.

2

Blanda nötfärs, ägg*, panko och dukkah i en bunke. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Forma färsen till biffar, ca 2 biffar/person. 

3

Skala, halvera och skiva lök tunt. Dela äpple i fyra lika delar, ta bort kärnhus och skär i tunna klyftor. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs senap och lökskivor tills löken börjar mjukna och ta färg, 4-5 min. Tillsätt äppleklyftor, kycklingbuljong och matlagningsgrädde. Krydda med salt* och peppar*. Låt såsen sjuda på låg värme i 10 min.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Bryn biffarna i 1-2 min. Sänk till medelvärme. Stek biffarna i 5-6 min på vardera sida.

5

Finhacka basilika och tillsätt hälften i äppelsåsen. Skala bort det yttreskalet på morot, och skala sedan resterande i breda remsor som du lägger i en skål. Blanda med en skvätt olja*, salt* och socker* efter smak. 

6

Servera nötfärsbiffarna tillsammans med kokt potatis, morotsremsor och rikligt med äppelsås. Toppa med basilika.