topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rostad butternutpumpa

Rostad butternutpumpa

med potatismos och senapssås

Null

Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Butternutpumpa

200

Körsbärstomater

1

Bladpersilja

90

Sallad

Crème fraiche

25

Senap

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)89 kcal
Energi (kJ)374 kJ
Fett9.13 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater0.91 g
varav socker0.3 g
Protein0.87 g
Salt0.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Ansa pumpa och dela på längden. Gröp ur kärnor (valfritt att skala pumpa). Skär pumpa i 2 cm breda halvmånar. Halvera körsbärstomater. Placera halvmånarna och körsbärstomaterna jämnt på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olja*, krydda med salt* och peppar*

2

Sätt in bakplåten på mellersta hyllan i ugnen och låt grönsakerna rosta tills de är gyllenbruna och mjuka, ca 25-30 min. Vänd på grönsakerna halvvägs in i tillagningstiden. Tips: Tomaterna kommer att kollapsa och karamelliseras - det är precis vad vi vill ha!

3

Skala potatis och skär dem i 2x2 cm stora bitar. Lägg bitarna i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och sänk sedan värmen så de får sjuda i 20 min.

4

Skiva gemsallad. Hacka persilja. Hetta upp en skvätt olja* i stekpannan på medelvärme och fräs salladen i 1 min. Tillsätt persilja, crème fraîche, senap. Rör om tills upphettat, ca 1-2 min. Krydda med salt* och peppar*.

5

Häll av vattnet från kastrullen i ett durkslag när potatisen är färdigkokt. Lägg över potatisen i kastrullen igen och mosa tillsammans med smör*. Krydda med salt* och peppar*.

6

Lägg upp potatismoset på tallriken och toppa med pumpa, tomater och senapssås.