topBanner
Ratatouillegratäng

Ratatouillegratäng

med potatistäcke och rucola

När du blandar rätt smaker med varandra skapas helt nya aromer som du inte ens visste fanns. Precis så är det med vår ratatouillegratäng, som är fullproppad med medelhavets vegetariska läckerheter. Tillsammans med nordafrikansk baharat smälter aubergine, courgette och paprika samman och tar dig med på en smakresa utan sin like.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradAvancerad
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Röd paprika

2 st

Rödlök

110 g

Zucchini

150 g

Aubergine

1 g

Torkad timjan

1 g

Oregano

2 g

Baharat kryddmix

500 g

King Edward potatis

1 burk

Krossade tomater

50 g

Rucola

1 påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Olivolja*

Salt* och peppar*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2590 kJ
Energi (kcal)619 kcal
Fett17 g
varav mättat8 g
Kolhydrater86 g
varav socker35 g
Protein25 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten i vattenkokaren. Sätt ugnen på 200°C grillfunktion.

Halvera paprika, ta bort kärnhus och dela i 2 cm stora bitar. Skala och dela rödlök i klyftor. Halvera courgette på längden och skär i 2 cm breda halvmånar. Tärna aubergine i 2 cm stora bitar.

2

Placera grönsakerna på en stor bakplåt. Tillsätt en skvätt olja, timjan, oregano, och baharat kryddmix. Krydda med salt och peppar*, och blanda ordentligt.

Rosta grönsakerna tills de är gyllenbruna och mjuka, 25-30 min. Vänd grönsakerna halvvägs in i tillagningstiden.

3

Tärna potatis i 2 cm stora bitar (valfritt att skala). Lägg bitarna i kastrullen, täck dem med vattnet från vattenkokaren och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 12-15 min.

Häll av i ett durkslag och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa potatisen tillsammans med smör tills det blir ett jämnt mos. Krydda med salt och peppar*. Täck med lock för att hålla värmen.

4

För över grönsakerna från bakplåten i en ugnsform (vi använder 20x26 cm form för två personer) när de är färdiggrillade.

Häll i en burk med krossade tomater i ugnsformen och rör om. Krydda med salt och peppar.

Ändra ugnsfunktionen från grill till över- och undervärme.

5

Täck grönsakerna med ett jämnt lager av potatismos.

Strö mozzarella över gratängen och gratinera i ugnen tills ytan är gyllenbrun.

Blanda rucola med olivolja, salt och peppar* i en skål.

6

Servera ratatouillegratängen i stora skålar med rucolasallad vid sidan av.

Smaklig måltid!