HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRatatouillegratäng
topBanner
Ratatouillegratäng

Ratatouillegratäng

med potatistäcke och rucola

Null

Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 g

Baharat kryddmix

1 g

Potatis

100 g

Röd paprika

⅓ msk

Rödlök

Zucchini

Aubergine

Timjan

Oregano

Krossade tomater

Rucola

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)737.9436 kJ
Energi (kcal)176.3728 kcal
Fett13.6998 g
varav mättat7.8 g
Kolhydrater1.055 g
varav socker0.2 g
Protein12.405 g
Salt0.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten i vattenkokaren. Sätt ugnen på 200°C grillfunktion.Halvera paprika, ta bort kärnhus och dela i 2 cm stora bitar. Skala och dela rödlök i klyftor. Halvera courgette på längden och skär i 2 cm breda halvmånar. Tärna aubergine i 2 cm stora bitar.

2

Placera grönsakerna på en stor bakplåt. Tillsätt en skvätt olja*, timjan, oregano, och baharat kryddmix. Krydda med salt* och peppar*, och blanda ordentligt. Rosta grönsakerna tills de är gyllenbruna och mjuka, 25-30 min. Vänd grönsakerna halvvägs in i tillagningstiden.

3

Tärna potatis i 2 cm stora bitar (valfritt att skala). Lägg bitarna i kastrullen, täck dem med vattnet från vattenkokaren och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 12-15 min.Häll av i ett durkslag och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa potatisen tillsammans med smör* tills det blir ett jämnt mos. Krydda med salt* och peppar*. Täck med lock för att hålla värmen.

4

För över grönsakerna från bakplåten i en ugnsform (vi använder 20x26 cm form för två personer) när de är färdiggrillade.Häll i en burk med krossade tomater i ugnsformen och rör om. Krydda med salt* och peppar*. Ändra ugnsfunktionen från grill till över- och undervärme.

5

Täck grönsakerna med ett jämnt lager av potatismos. Strö mozzarella över gratängen och gratinera i ugnen tills ytan är gyllenbrun. Blanda rucola med olivolja*, salt* och peppar* i en skål.

6

Servera ratatouillegratängen i stora skålar med rucolasallad vid sidan av.