Ugnsstekt chorizo- och potatispytt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt chorizo- och potatispytt

Ugnsstekt chorizo- och potatispytt

med rostade mandlar och krämig ostdressing

Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Vi frestar med ugnsstekt chorizo- och potatispytt med spenat, tomater och vitlök. Ljuvliga tillbehör är balsamicoglaze, en krämig ostdressing och rostade mandlar.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Nötter
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Tomat

1

Paprika

200

Chorizo

(Innehåller Mjölk)

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

4

Vitlöksflörter

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

25

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Socker (steg 3)

2

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)788 kcal
Energi (kJ)3298 kJ
Fett45.26 g
varav mättat21 g
Kolhydrater62.61 g
varav socker18.3 g
Protein29.57 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20-30 min, eller tills gyllene.

Tillsätt paprika & chorizo
2

Tärna tomat och paprika i 2 cm stora bitar.
Skär chorizo i 2 cm breda skivor.

Lägg över paprika på plåten med potatis när de har 15 min kvar av tillagningstiden. Blanda den med lite olivolja, Vitlöksflörter, en generös nypa salt och peppar.

Toppa med chorizo och baka i ugnen tills grönsaker är mjuka och chorizo är genomstekt, 13-15 min.

TIPS: Använd 2 bakplåtar för 4P om det blir för trångt.

Rosta mandlar
3

Hetta upp en medelstor, torr stekpanna på medelhög värme.

Rosta mandlar i 3-4 min, tills gyllene. Lägg över dem till en liten skål och låt svalna av.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt försiktigt balsamvinäger och socker [1 tsk | 2 tsk]. Sjud tills det har tjocknat något, 1 min. Ta av stekpannan från värme och ställ åt sidan.

Blanda ostdressing
4

Blanda smulad salladsost, yoghurt och vatten [2 msk | 4 msk] i en liten skål och mosa med en gaffel till flytande konsistens.

Grovhacka mandlar.

Skölj spenat.

Tillsätt spenat
5

Ta ut färdiga grönsaker och chorizo från ugnen och rör i spenat så att den mjuknar.

 

Servera
6

Lägg upp chorizo- och potatispytt i skålar.

Toppa med tomat och rostade mandlar.

Ringla över balsamicoglaze och ostdressing.