topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt lax

Stekt lax

med citronrostad potatis och rucoladressing

Veckans fiskrätt behöver absolut inte vara tråkig! Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och färgstarka ingredienser. Ikväll bjuder vi nämligen på perfekt stekt lax som serveras med citronrostad potatis och broccoli. Underbart tillbehör är en vackert grön rucoladressing med vitlök och citron.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Proteinrik
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Fisk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

250 g

Broccoli

½ st

Vitlöksklyfta

40 g

Rucola

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

½ st

Citron

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)618 kcal
Energi (kJ)2584 kJ
Fett27.7 g
varav mättat8.2 g
Kolhydrater50.8 g
varav socker8.7 g
Protein40.3 g
Salt0.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis i 2 cm klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Skär broccoli i små buketter och tärna stjälken i 2 cm stora bitar (skala stjälken vid behov). Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P]. Finhacka hälften av rucola. Riv en nypa citronzest och skär sen citron [½ st, 2P] i klyftor.

Blanda rucoladressing
3

När det återstår 12 min av potatisens tillagningstid - tillsätt broccoli till plåten, blanda med lite olivolja* och rosta resten av tiden. Blanda hackad rucola, vitlök, yoghurt, citronjuice [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Stek lax
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Torka av laxen försiktigt med lite hushållspapper, krydda med en nypa salt*, och stek med skinnsidan ner i 3-4 min. Sänk till medelvärme, vänd laxen och stek i ytterligare 3-4 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda potatis och rucola
5

Blanda färdig potatis och broccoli med resterande rucola, riven hårdost och en generös nypa citronzest.

Servera
6

Lägg upp citronrostad potatis, lax och rucoladressing på tallrikar. Servera med resterande citronklyftor.