Spaghetti med kallrökt lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti med kallrökt lax

Spaghetti med kallrökt lax

med krämig sås och dill

Allt som är krämigt gillar vi! Pasta går snabbt och lätt att tillaga, och med kallrökt lax är maten färdig på ett kick. Vi steker zucchini, vitlök och tomat och lagar en härligt gräddig sås med ost och grönsaksbuljong där äggula ger extra krämighet. Till sist vänder vi ner lax, spaghetti och citronsaft i såsen och toppar vår utsökta middag med dill, pumpakärnor och nymalen peppar.

Allergener:
Gluten
Vete
Fisk
Mjölk
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Dill

½ st

Zucchini

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller Fisk)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2 st

Tomat

½ st

Citron

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3752 kJ
Energi (kcal)897 kcal
Fett49 g
varav mättat23 g
Kolhydrater76.6 g
varav socker10.7 g
Protein38.7 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka dill.

Finhacka eller pressa vitlök.

Tärna tomat och zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Grovhacka kallrökt lax.

Blanda äggmix
3

Separera äggula från äggvita [2 st I 4 st].

Blanda äggula, matlagningsgrädde, finriven ost och grönsaksbuljong i en medelstor skål.

Krydda med en nypa peppar och vispa ihop med en gaffel. Ställ åt sidan.

TIPS: Äggulan i det här receptet gör såsen extra tjock och krämig!

Stek grönsaker
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek zucchini och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 2–3 min.

Tillsätt vitlök och tomat och stek i ytterligare 1–2 min, tills vitlök är väldoftande.

Tillsätt pasta
5

Sänk till medelvärme och tillsätt färdigkokt pasta, sparat kokvatten [1/2 dl | 1 dl], äggmix, lax och en skvätt citronsaft. Vänd försiktigt runt för att inte bryta sönder laxbitarna tills pasta är täckt av sås, 2 min.

TIPS: Vänd runt allt i pastakastrullen om stekpannan är för liten!

TIPS: Tillsätt mer pastavatten om pastan verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta med kallrökt lax på tallrikar.

Garnera med dill, pumpakärnor och en nypa nymald peppar.