HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRostade Rotfrukter
topBanner
Rostade rotfrukter

Rostade rotfrukter

med bulgur, dill- och persiljevinägrett

Ärligt nu, kurrade det inte till lite i magen när du såg detta recept? Det är nästan så man kan känna väldoften från de ugnsrostade rotfrukterna och dukkahkryddningen när man ser bilden, eller hur? Det är fullständig smakjackpot som väntar med spenatbulgur toppad med aromatisk dill- och persiljevinägrett vilken ger smaklökarna en glädjefull kick. Salladsosten ger en härlig sälta som bryter fint mot rotfrukternas sötma, och mandlarnas trevliga crunch ger rätten en uppskattad extra dimension. Nytänkande, fräscht och smakrikt - vår typ av middag.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:SesamSenapVeteGlutenNötterMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 portionspåse

Dill

1 st

Rödlök

2 st

Rödbeta

7.5 g

Dukkah-njuta

(InnehållerSesam, Senap)

4 g

Grönsaksbuljong

170 g

Bulgur

(InnehållerVete, Gluten)

1 st

Ekologisk citron

20 g

Mandlar

(InnehållerNötter)

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

1 portionspåse

Kruspersilja

12 g

Senap

(InnehållerSenap)

12.5 g

Honung

100 g

Grekisk salladsost

(InnehållerMjölk)

1 st

Morot

1 st

Morot, lila

1 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 4)

8 dl

Vatten (steg 2)

1 msk

Vatten (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)800 kcal
Energi (kJ)3346 kJ
Fett29.09 g
varav mättat10.2 g
Kolhydrater95.59 g
varav socker30.8 g
Protein27.39 g
Salt3.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad rödbeta och palsternacka i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Dela oskalade morötter på längden. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med peppar* och Dukkah-njuta [1/2 paket, 2P]. Blanda väl och rosta i ugnen i 20-25 min.

2

Koka upp en kastrull med vatten* [8 dl | 16 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

3

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Skölj och grovhacka spenat. Grovhacka mandlar. Finhacka dill och persilja. 

4

Blanda hälften av dillen och persiljan i en skål tillsammans med citronzest, senap och honung [1/2 paket, 2P]. Rör sedan i olivolja* [1 msk | 2 msk], vatten* [1 msk | 2 msk] och juice från halva citronen. Krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda väl.

5

När bulgurn är klar, blanda ner spenat, en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela bulgur mellan era tallrikar och toppa med rostade rotfrukter. Smula över salladsost och garnera med mandlar, dill och persilja. Avsluta med att ringla över vinägretten.