HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTex Mex Panerad Sej
topBanner
Tex-Mex-panerad sej

Tex-Mex-panerad sej

med färsk mango och mild limeyoghurt

Veckans härliga fiskrecept är tex-mex panerad sej. Vi panerar vår sej i panko och Tex-Mex kryddor, och steker den till perfektion. Vi server vår tex-mex sej med bulgur med tomater och lime, och färsk rödkål och mango. Vi toppar med en krämig, mild limeyoghurt och färsk salladslök, och så är maten färdig.

Taggar:Under 650 kcal
Allergener:GlutenFiskMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

85 g

Bulgur

(InnehållerGluten)

1 st

Tomat

1 st

Salladslök

½ st

Mango

½ st

Lime

250 g

Sej

(InnehållerFisk)

5 g

Tex-Mex

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten)

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

75 g

Rödkål, förskuren

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)596 kcal
Energi (kJ)2494 kJ
Fett19.87 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater63.82 g
varav socker16 g
Protein36.08 g
Salt3.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulguri kastrullen.

2

Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna. Skala och skär mango [1/2 st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 2 cm stora bitar. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Skär fisk i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.

3

Ta fram 3 djupa tallrikar. Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], Tex-Mex, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppari den första. Vispa ägg [1 st | 2 st] i den andra. Lägg panko i den tredje. Vänd fisk först i mjölmix, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en sista tallrik, redo att stekas. TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek fisk i 1-2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Tillsätt mer olivolja om fisken fastnar på pannan. Ställ åt sidan på en ren tallrik med hushållspapper. Krydda med en nypa salt. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.

5

Blanda yoghurt och en generös skvätt limejuice i en liten skål. Smaka av med en nypa salt. Rör i tomat, vit salladslök, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och resterande juice från limeklyftor i kastrullen med färdig bulgur. Smaka av med salt och peppar.

6

Lägg upp bulgur i skålar. Toppa med rödkål, mango och panerad sej. Ringla över limeyoghurt och garnera med grön salladslök.