topBanner
Rostade rotfrukter

Rostade rotfrukter

med bulgur, dill- och körvelvinägrett

Ärligt nu, kurrade det inte till lite i magen när du såg detta recept? Det är nästan så man kan känna väldoften från de ugnsrostade rotfrukterna och dukkahkryddningen när man ser bilden, eller hur? Det är fullständig smakjackpot som väntar med spenatbulgur toppad med aromatisk dill- och körvelvinägrett vilken ger smaklökarna en glädjefull kick. Salladsosten ger en härlig sälta som bryter fint mot rotfrukternas sötma, och mandlarnas trevliga crunch ger rätten en uppskattad extra dimension. Nytänkande, fräscht och smakrikt - vår typ av middag.

Taggar:VegetariskUnder 600 kcal
Allergener:senapsesamselleriglutennöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Rödbeta

1 st

Rödlök

½ paket

Dukkah-njuta

(Innehållersenap, sesam)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

1 st

Citron

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

1 påse

Körvel

1 påse

Dill

½ påse

Spenat

½ paket

Senap

(Innehållersenap)

½ paket

Honung

75 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1 st

Morot

1 st

Morot, lila

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2113 kJ
Energi (kcal)505 kcal
Fett18 g
varav mättat7 g
Kolhydrater60 g
varav socker26 g
Protein20 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Skär oskalad rödbeta i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Dela oskalade morötter på längden.

Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med peppar* och dukkah-njuta [1/2 paket, 2 pers]. Blanda väl och rosta i ugnen i 20-25 min.

2

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en kastrull.

Tillsätt bulgur och låt koka i 2-3 min. Sätt på ett lock, ta av från värmen och ställ åt sidan i 12-15 min, eller tills servering.

3

Riv citronzest och dela citronen i klyftor.

Grovhacka mandlar och spenat [1/2 påse, 2 pers].

Finhacka dill och körvel.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

4

Blanda hälften av dillen och körveln i en skål tillsammans med citronzest, senap [1/2 paket, 2 pers], honung [1/2 paket, 2 pers].

Rör sedan i olivolja*, vatten (se ingredienslistan) och juice från halva citronen.

Krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda väl.

5

När bulgurn är klar, blanda ner spenat, en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela bulgur mellan era tallrikar och toppa med rostade rotfrukter kryddade med dukkah.

Smula över salladsost [1/2 st, 2 pers], garnera med mandlar, dill och körvel och avsluta med att ringla över vinägretten.