Rostade rotfrukter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rostade rotfrukter

Rostade rotfrukter

med bulgur, dill- och körvelvinägrett

Ärligt nu, kurrade det inte till lite i magen när du såg detta recept? Det är nästan så man kan känna väldoften från de ugnsrostade rotfrukterna och dukkahkryddningen när man ser bilden, eller hur? Det är fullständig smakjackpot som väntar med spenatbulgur toppad med aromatisk dill- och körvelvinägrett vilken ger smaklökarna en glädjefull kick. Salladsosten ger en härlig sälta som bryter fint mot rotfrukternas sötma, och mandlarnas trevliga crunch ger rätten en uppskattad extra dimension. Nytänkande, fräscht och smakrikt - vår typ av middag.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Sesam
Senap
Vete
Gluten
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Rödbeta

30

Spenat

4

Grönsaksbuljong

1

Rödlök

7.5

Dukkah-njuta

(Innehåller Sesam, Senap)

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Citron

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

1

Körvel

1

Dill

12.5

Honung

75

Grekisk salladsost

1

Morot

12

Senap

(Innehåller Senap)

1

Morot

Ingår inte i din leverans

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)258 kcal
Energi (kJ)1080 kJ
Fett7.73 g
varav mättat0.7 g
Kolhydrater5.7 g
varav socker5.7 g
Protein8.37 g
Salt2 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad rödbeta i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Dela oskalade morötter på längden. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med peppar* och

dukkah-njuta [1/2 paket, 2 pers]. Blanda väl och rosta i ugnen i 20-25 min.

Koka bulgur
2

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt bulgur och låt koka i 2-3 min. Sätt på ett lock, ta av från värmen och ställ åt sidan i 12-15 min, eller tills servering.

Förbered råvaror
3

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Grovhacka mandlar och spenat [1/2 påse, 2 pers]. Finhacka dill och körvelVIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Blanda vinägrett
4

Blanda hälften av dillen och körveln i en skål tillsammans med citronzest, senap [1/2 paket, 2 pers], honung [1/2 paket, 2 pers]. Rör sedan i olivolja*, vatten (se ingredienslistan) och juice från halva citronen. Krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda väl.

Smaksätt bulgur
5

När bulgurn är klar, blanda ner spenat, en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela bulgur mellan era tallrikar och toppa med rostade rotfrukter kryddade med dukkah. Smula över salladsost [1/2 st, 2 pers], garnera med mandlar, dill och körvel och avsluta med att ringla över vinägretten.