Mexikansk chorizogryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk chorizogryta

Mexikansk chorizogryta

med svarta bönor och bulgur

Här bjuder vi på ett underbart recept som på nolltid tar dig till Mexico! Vi lagar en fantastisk gryta med chorizo, vitlök, paprika & svarta bönor. Spännande tillbehör är buljongkokt bulgur, krämig mozzarella & koriander.

Taggar:
Snabb
Stark
Allergener:
Mjölk
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Koriander

200

Chorizo

(Innehåller Mjölk)

2

Tomat

1

Krossade tomater, vitlök & lök

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½

Svarta bönor

1

Vitlöksklyfta

4

Grönsaksbuljong

1

Paprika

170

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

5

Tex-Mex

1

Lök

Ingår inte i din leverans

8

Vatten (steg 2)

Socker (steg 4)

½

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)873 kcal
Energi (kJ)3654 kJ
Fett31.91 g
varav mättat14.5 g
Kolhydrater91.55 g
varav socker25.8 g
Protein38.57 g
Salt7.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka lök. Skär tomat och paprika i 2 cm stora bitar. Häll av svarta bönor [1/2 paket, 2P]. Skiva chorizo i 1 cm breda mynt.

Koka bulgur
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [8 dl | 16 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgurn i kastrullen.

Stek chorizo & grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek chorizo, vitlök, lök, tomat och paprika i 3-4 min.

Koka gryta
4

Sänk till medelvärme och tillsätt svarta bönor, krossade tomater, vatten* [1/2 dl | 1 dl],

sojasås [1/2 paket, 2P], Tex-Mex, en nypa socker*, salt* och peppar*. Sjud i 5 min.

Hacka koriander
5

Grovhacka koriander [1/2 påse, 2P].

Servera
6

Lägg upp bulgur och chorizogryta i skålar. Toppa med riven mozzarella och garnera med koriander.