HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexikansk Chorizogryta
topBanner
Mexikansk chorizogryta

Mexikansk chorizogryta

med svarta bönor och bulgur

Här bjuder vi på ett underbart recept som på nolltid tar dig till Mexico! Vi lagar en fantastisk gryta med chorizo, vitlök, paprika & svarta bönor. Spännande tillbehör är buljongkokt bulgur, krämig mozzarella & koriander.

Taggar:StarkSnabb
Allergener:glutensojasellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ portionspåse

Koriander

200 g

Chorizo korv

2 st

Tomat

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

12.5 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

½ paket

Svarta bönor

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Röd paprika

170 g

Bulgur

(Innehållergluten)

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

5 g

Tex-Mex

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

8 dl

Vatten* (steg 2)

efter behov

Socker* (steg 4)

½ dl

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3653.6152 kJ
Energi (kcal)873.235 kcal
Fett31.966 g
varav mättat14.6 g
Kolhydrater91.5481 g
varav socker25.8 g
Protein38.5662 g
Salt7.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka lök. Skär tomat och paprika i 2 cm stora bitar. Häll av svarta bönor [1/2 paket, 2P]. Skiva chorizo i 1 cm breda mynt.

2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [8 dl | 16 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgurn i kastrullen.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek chorizo, vitlök, lök, tomat och paprika i 3-4 min.

4

Sänk till medelvärme och tillsätt svarta bönor, krossade tomater, vatten* [1/2 dl | 1 dl],

sojasås [1/2 paket, 2P], Tex-Mex, en nypa socker*, salt* och peppar*. Sjud i 5 min.

5

Grovhacka koriander [1/2 påse, 2P].

6

Lägg upp bulgur och chorizogryta i skålar. Toppa med riven mozzarella och garnera med koriander.