
Här bjuder vi på ett underbart recept som på nolltid tar dig till Mexico! Vi lagar en fantastisk gryta med chorizo, vitlök, paprika & svarta bönor. Spännande tillbehör är buljongkokt bulgur, krämig mozzarella & koriander.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½
Koriander
200
Chorizo
(Innehåller: Mjölk)
2
Tomat
1
Krossade tomater, vitlök & lök
12.5
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
½
Svarta bönor
1
Vitlöksklyfta
4
Grönsaksbuljong
1
Paprika
170
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
50
Riven mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
5
Tex-Mex
1
Lök
8
Vatten (steg 2)
Socker (steg 4)
½
Vatten (steg 4)

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka lök. Skär tomat och paprika i 2 cm stora bitar. Häll av svarta bönor [1/2 paket, 2P]. Skiva chorizo i 1 cm breda mynt.

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [8 dl | 16 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgurn i kastrullen.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek chorizo, vitlök, lök, tomat och paprika i 3-4 min.

Sänk till medelvärme och tillsätt svarta bönor, krossade tomater, vatten* [1/2 dl | 1 dl],
sojasås [1/2 paket, 2P], Tex-Mex, en nypa socker*, salt* och peppar*. Sjud i 5 min.

Grovhacka koriander [1/2 påse, 2P].

Lägg upp bulgur och chorizogryta i skålar. Toppa med riven mozzarella och garnera med koriander.