topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ pulled chicken

BBQ pulled chicken

med cajunkryddade grönsaker och limeyoghurt

Ikväll lagar vi vår egen pulled chicken av BBQ-kryddad kyckling som vi först rostar. Kycklingen får sällskap i ugnen av cajunkryddad paprika, morot och lök. Samtidigt kokar vi bulgur, som vi sen blandar med färsk spenat. Vi toppar härligheterna med en ljuvlig limedressing.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Sulfiter
Senap
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

30

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Paprika

2

Rödlök

1

Morot

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

½

Lime

1

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 2)

½

Salt (steg 2)

1

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)575 kcal
Energi (kJ)2407 kJ
Fett19.2 g
varav mättat5 g
Kolhydrater48.9 g
varav socker19.7 g
Protein41.5 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta kyckling och grönsaker
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft). Placera kyckling på ena sida av en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt. 

Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna skivor. Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Placera grönsaker på andra sidan av plåten. Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar. Rosta i ugnen i 15-25 min, tills grönsaker är mjuka och kyckling är genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

Koka bulgur
2

Koka upp en kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].

Rör i bulgur och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min, eller tills ‘al dente'.

Häll av i en sil, och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

Gör limedressing
3

Under tiden, skär lime [½ st, 2P] i klyftor.

Blanda yoghurt och limejuice [1 tsk | 2 tsk] i en liten skål. Krydda med salt och peppar.

Tillsätt spenat
4

Skölj spenat.

Rör i spenat, olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kastrullen med färdig bulguren.

Riv kyckling
5

Använd två gafflar för att riva tills kycklingen är helt strimlat.

Blanda riven kyckling, BBQ-sås [1/2 paket, 2P] och och en skvätt limesaft i en skål, tills kycklingen är täckt i sås.

Servera
6

Lägg upp spenatbulgur i skålar och toppa med BBQ pulled chicken, rostade grönsaker och limedressing