Skip to main content
BBQ pulled chicken

BBQ pulled chicken

med cajunkryddade grönsaker och limeyoghurt

Ikväll lagar vi vår egen pulled chicken av BBQ-kryddad kyckling som vi först rostar. Kycklingen får sällskap i ugnen av cajunkryddad paprika, morot och lök. Samtidigt kokar vi bulgur, som vi sen blandar med färsk spenat. Vi toppar härligheterna med en ljuvlig limedressing.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Schwefeldioxide und Sulfite
Senf
Hvede
Gluten
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

30

BBQ-sås

85

Bulgur

30

Spenat

1

Paprika

2

Rödlök

1

Morot

4

Ay Cajun-ba

½

Lime

1

Yoghurt

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 2)

½

Salt (steg 2)

1

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kcal)575 kcal
Energi (kJ)2407 kJ
Fett19.2 g
varav mättat5 g
Kolhydrater48.9 g
varav socker19.7 g
Protein41.5 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta kyckling och grönsaker
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft). Placera kyckling på ena sida av en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt. 

Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna skivor. Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Placera grönsaker på andra sidan av plåten. Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar. Rosta i ugnen i 15-25 min, tills grönsaker är mjuka och kyckling är genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

Koka bulgur
2

Koka upp en kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].

Rör i bulgur och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min, eller tills ‘al dente'.

Häll av i en sil, och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

Gör limedressing
3

Under tiden, skär lime [½ st, 2P] i klyftor.

Blanda yoghurt och limejuice [1 tsk | 2 tsk] i en liten skål. Krydda med salt och peppar.

Tillsätt spenat
4

Skölj spenat.

Rör i spenat, olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kastrullen med färdig bulguren.

Riv kyckling
5

Använd två gafflar för att riva tills kycklingen är helt strimlat.

Blanda riven kyckling, BBQ-sås [1/2 paket, 2P] och och en skvätt limesaft i en skål, tills kycklingen är täckt i sås.

Servera
6

Lägg upp spenatbulgur i skålar och toppa med BBQ pulled chicken, rostade grönsaker och limedressing