HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Kycklingsallad
topBanner
Varm kycklingsallad

Varm kycklingsallad

med ugnsrostade kikärtor och buljongbulgur

En spännande rätt med massor av olika smaker i perfekt harmoni. Bulgur får extra smak av att kokas med kycklingbuljong. Kikärtorna bakas med paprika, tomat och vitlök, och blandas sen med bulgur och spenat. Vi serverar grönsaker och bulgur med sprödstekt kyckling , karamelliserad rödlök och en krämig persiljedressing med gräddfil.

Allergener:VeteGlutenMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Paprika

1 st

Tomat

1 paket

Kikärtor

4 g

Panamat

85 g

Bulgur

(InnehållerVete, Gluten)

1 st

Rödlök

280 g

Kycklinginnerfilé

4 g

Kycklingbuljong

30 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

1 portionspåse

Bladpersilja

½ paket

Gräddfil

(InnehållerMjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

1.5 tsk

Socker (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)638 kcal
Energi (kJ)2669 kJ
Fett20.21 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater56.85 g
varav socker16.6 g
Protein48.74 g
Salt3.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tärna paprika och tomat i 3 cm stora bitar. Häll av kikärtor. Placera kikärtor, paprika och tomat i en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja*, Panamat, en nypa salt* och peppar*. Tillsätt även oskalad vitlöksklyftan. Rosta i ugnen i 15 min.

2

Tillsätt bulgur och kycklingbuljong till det kokande vattnet och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

3

Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 5-6 min. Tillsätt vatten* [2 msk | 4 msk], socker* [11/2 tsk | 3 tsk] och en nypa salt*, och blanda väl. Koka i 3-5 min eller tills karamelliserad. Lägg över rödlök till en liten skål.

4

Krydda kyckling med en nypa salt*. Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek kyckling i 5-6 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

Skölj spenat. Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Blanda färdigrostade grönsaker med spenat och bulgur i en skål. Tillsätt olivolja* [1 msk | 2 msk], salt* [½ tsk | 1 tsk] och krydda med peppar*. Kläm ut vitlök från skalet och mosa i en liten skål. Rör i persilja, gräddfil [1/2 paket, 2P], salt* och peppar*.

6

Servera bulgur och kyckling i skålar. Toppa med rödlök och servera med persiljedressing. Garnera med persiljeblad.