HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Burritobowl
topBanner
Vegetarisk burritobowl

Vegetarisk burritobowl

med stekt vegofärs och kryddad sötpotatis

Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat med massor av spännande ingredienser. Vi steker vegofärs och paprika, och smaksätter med Tex-Mex kryddor. Vi bygger vår vegetariska burritobowl med bulgur, rostad sötpotatis, limedressing, och en ljuvlig salsa med körsbärstomater, salladslök och lime.

Taggar:VegetariskUnder 650 kcal
Allergener:glutensojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sötpotatis

5 g

Tex-Mex

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

1 st

Gul paprika

125 g

Körsbärstomater

1 st

Salladslök

1 st

Ekologisk lime

160 g

Vegofärs

(Innehållergluten, soja)

½ burk

Tomatpuré

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten* (steg 2)

2 msk

Vatten* (steg 4)

½ tsk

Socker* (steg 5)

1 msk

Olivolja* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2650.0933 kJ
Energi (kcal)633.3875 kcal
Fett18.656 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater81.1 g
varav socker15.2 g
Protein28.2813 g
Salt1.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera i ett lager på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, hälften av Tex-Mex, salt* och peppar*. Rosta tills mjuk, 20-25 min. TIPS: Skär sötpotatis i rätt storlek så de blir färdiga i tid.

2

Koka upp en kastrull med saltat vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

3

Halvera, kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Skiva salladslök tunt. Riv limezest och skär sen lime i klyftor.

4

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek paprika i 2-3 min. Stek vegofärs i samma stekpanna tills gyllene, 4-5 min. Tillsätt resterande Tex-Mex, tomatpuré [½ burk, 2P] och vatten* [2 msk | 4 msk]. Stek i ytterligare 2 min.

5

Rör ner tomat, salladslök, en generös skvätt limejuice, och socker* [½ tsk | 1 tsk] i en skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda gräddfil [½ paket, 2P] och en nypa limezest i en ny skål. Krydda med salt* och peppar*.

6

Lägg upp bulgur i skålar. Toppa med sötpotatis, vegofärs, salsa och limedressing.