
Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Vi bygger vår mexikansk-inspirerad bowl med korianderbulgur med lime, kryddig nötfärs, krispiga hemgjorda tortilla chips, spicy cajunyoghurt och en fräsch sallad med avokado och tomat.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250
Nötfärs
1
Tortillabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
5
Tex-Mex
85
Bulgur
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Koriander
1
Lime
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
2
Tomat
1
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1
Avokado
½
Salt (steg 1)
4
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 2)
¼
Salt (steg 4)
2
Olivolja (steg 3)

Koka upp vatten [4 dl | 8 dl] i en medelstor kastrull.
Rör i bulgur och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min, eller tills ‘al dente'.
Häll av i en sil, och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att bulgurn är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, tärna tomat i 2 cm stora bitar.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokadokött med en sked, och tärna i 2 cm stora bitar.
Skär lime i klyftor.
Blanda avokado, tomat, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en skvätt limejuice i en stor skål. Ställ åt sidan.

Hetta upp olivolja [2 msk I 4 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tärna tortillas [½ paket, 2P] i 2 cm stora bitar, och stek dem i 3-4 min, vänd efter halva tiden, tills gyllene och brynta.
Lägg över dem till en tallrik med hushållspapper och strö över en nypa salt och hälften av Ay Cajun-ban. Chipsen blir spröda när de har svalnat.
TIPS: Stek i omgångar till 4P.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs, Tex-Mex och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i 4-5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Under tiden, finhacka koriander.
Blanda koriander och en skvätt limejuice i kastrullen med färdig bulgur.
Blanda yoghurt, resterande Ay Cajun-ba och en nypa salt i en liten skål.

Lägg upp nötfärs, tortilla chips, korianderbulgur och tomatsallad i skålar.
Toppa med en klick cajunyoghurt.