Skip to main content
Panerad grillostbowl med nötfärs
Panerad grillostbowl med nötfärs

Panerad grillostbowl med nötfärs

med rostade rotfrukter och pestodressing

Vegetarisk mat är allt annat än tråkig! Här är beviset – för vem skulle säga nej till panerad grillost som stekts gyllene och spröd och serveras på en bädd av rostade rotfrukter med salladsmix vänd i en syrlig citrondressing? Vi toppar med rostade pumpakärnor och krämig pestodressing, och så är det dags att hugga in!

Allergener:
Milk
Gluten
Hvede
Egg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Rödbeta

1 st

Citron

200 g

Grillost

25 g

Pankoströbröd

4 g

Mamas Favorit

50 g

Krämig pestodressing

450 g

Sötpotatis

20 g

Pumpakärnor

100 g

Salladsmix

1 st

Rödlök

225 g

Nötfärs

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

2 msk

Mjöl till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)5176 kJ
Energi (kcal)1237 kcal
Fett80.1 g
varav mättat36.7 g
Kolhydrater75.3 g
varav socker17.4 g
Kostfiber9.5 g
Protein61.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.9 g
Potassium57.6 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär sötpotatis och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Rosta rotfrukter
2

Placera sötpotatis, lök och rödbeta på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt, hälften av Mamas Favorit och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuka.

Panera grillost
3

Skär grillost i 1 cm stora bitar (3 per person).

Lägg vetemjöl i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko, resten av Mamas Favorit och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.

Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

Stek grillost
4

Placera pumpakärnor på ena sidan plåten med rotfrukter när det återstår 5 min av tillagningstiden och rosta resterande tid.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek grillost i 2–3 min per sida min, eller tills gyllene.

Skölj salladsmix.

Halvera citron.

Tillsätt sallad
5

Blanda citronsaft, olivolja, salt, salladsmix och en nypa peppar i en stor skål.

Låt rostade rotfrukter svalna i 2 min och blanda dem med salladsmix.

Servera
6

Lägg upp rostade rotfrukter och sallad i djupa skålar och toppa med grillost och pumpakärnor.

Ringla över krämig pestodressing.