Gott – check. Snabbt – check. Lätt – check. Visst låter det som ett perfekt recept en stressig vardag? Räkorna får sällskap av lök och färdig wokmix medan nudlarna kokar, och den sötsura såsen med sweet chili och vitlök blandar vi ihop på ett kick. Toppa med jordnötter, salladslök och sesamfrön, så är middagen serverad!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
1 st
Vitlöksklyfta
50 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
200 g
Wokmix
1 g
Chiliflakes
1 st
Lök
80 g
Sweet chilisås
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 st
Salladslök
150 g
Mie-nudlar
(Innehåller: Vete, Gluten)
¼ tsk
Salt till räkor
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4 min, eller tills mjuka.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, skär lök och salladslök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och wokmix i 3–4 min, eller tills något mjuka.
Tillsätt räkor och salt och stek i 3–4 min, tills räkor är genomstekta.
Rör ner vitlök, sojasås, vitvinsvinäger, chiliflakes, sweet chilisås och nudlar och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.
TIPS: 1) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp nudlar och räkor i skålar.
Toppa med jordnötter, sesamfrön och salladslök.