Skip to main content
Vietnamesisk kycklingbowl
Vietnamesisk kycklingbowl

Vietnamesisk kycklingbowl

med vitlöksris och srirachamajonnäs

Är ni hungriga och vill ha mat på bordet i en fart, men utan att kompromissa med smak och utseende? Det hjälper vi gärna med, med denna enkla, men ytterst tilltalande vietnamesiska kycklingbowl. Vi börjar med att steka kyckling, morot, lök och asiatisk woksås. Vi bygger vår bowl med vitlöksris, kyckling, stekta grönsaker och picklad gurka. Vi toppar med srirachamajonnäs, mynta och koriander, och så är det bara att hugga in.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Sesam
Soja
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

150 g

Jasminris

300 g

Kycklinginnerfilé

1 st

Mynta & koriander

1 st

Gurka

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

1 st

Lök

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

Näringsvärden

Energi (kJ)3337 kJ
Energi (kcal)797 kcal
Fett31.5 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater87.5 g
varav socker21.9 g
Kostfiber5.4 g
Protein41.1 g
Salt4.6 g
Potassium57.6 mg
Calcium21.6 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör i en stor kastrull på medelvärme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Pickla gurka
2

Under tiden, skär gurka och oskalad morot i tunna halvmånar.

Halvera och skär lök i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål. Rör i gurka, och ställ åt sidan. Häll av lagen innan servering.

Stek morot och lök
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek morot, lök, Ginger Ninja och en nypa salt i 3-4 min, eller tills mjuka.

Lägg över till en skål med lock för att hålla på värmen.

Stek kyckling
4

Krydda kyckling med salt.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme, och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt sås
5

Ta av från värme, tillsätt asiatisk woksås och rör om tills kyckling är täckt med sås.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris, grönsaker, kyckling och picklad gurka i skålar.

Skeda över resterande sås från stekpannan.

Plocka koriander- och myntablad, riv dem och strö över rätten.

Toppa med en klick srirachamajonnäs.

TIPS: Skippa srirachamajonnäs eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.