Skip to main content
Krämig laxpasta

Krämig laxpasta

med riven zucchini och färsk dill

Vira den krämiga pastan runt gaffeln, känn doften och låt denna snabblagade rätt smeka dina smaklökar. Vi steker lax med lök, vitlök, zucchini och morot och låter dem sedan puttra i en underbar crème fraiche-sås som vi smaksätter med dill och grönsaksbuljong. Sedan vänder vi ner färsk tagliatelle i såsen, och så är det bara att hugga in!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Fisk
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

250 g

Laxfilé

(Innehåller: Fisk)

1 st

Lök

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

250 g

Tagliatelle, färsk

(Innehåller: Gluten, Vete, Ägg Kan innehålla spår av: cashewnöt, Blötdjur, Mjölk, Nötter, Kräftdjur, Ägg, Soja, Senap, Fisk)

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Dill

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till fisk

2 dl

Sparat pastavatten

¼ tsk

Salt till pasta

Näringsvärden

Energi (kJ)3672 kJ
Energi (kcal)878 kcal
Fett42.8 g
varav mättat13.7 g
Kolhydrater85.4 g
varav socker10.7 g
Kostfiber7.6 g
Protein41.6 g
Kolesterol100 mg
Salt4 g
Potassium621.4 mg
Calcium18.1 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär lök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv zucchini och morot (oskalad) grovt.

Finhacka dill och spara lite till garnering.

Fräs grönsaker
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs lök och vitlök i 2–3 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt zucchini, morot och salt och stek i 3 min, tills mjuka.

Under tiden, ta bort skinnet och tärna lax i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. Krydda med en nypa salt och peppar.

Tillsätt lax
3

Tillsätt lax till stekpannan och stek i 6–7 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Koka pasta
4

Koka pasta i 2–3 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Laga sås
5

Tillsätt crème fraiche, sparat kokvatten, grönsaksbuljong, dill och salt till stekpannan.

Sjud i 4–5 min, eller tills tjocknat. Krydda med en nypa peppar.

Vänd ner pasta i såsen.

Servera
6

Lägg upp laxpasta i skålar och garnera med resterande dill.