Skip to main content
Thailändsk ”cashew chicken”
Thailändsk ”cashew chicken”

Thailändsk ”cashew chicken”

med krämigt kokosris och thaibasilika

I kväll går den kulinariska resan till Thailand och vi frestar med en fantastisk cashew chicken med massor av färgstarka ingredienser. Vi fyller vår wok med panerad kyckling, paprika, schalottenlök, sockerärtor, cashewnötter och härliga kryddor. Som tillbehör serverar vi krämigt kokosris och färsk thaibasilika.

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Ägg
Nötter
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 st

Lime

150 g

Jasminris

40 g

Cashewnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

1 st

Röd chili

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

50 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

2 st

Paprika

90 ml

Kokosmjölk

80 g

Sweet chilisås

1 st

Thaibasilika

150 g

Sockerärtor

½ st

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

3 msk

Mjöl till panering

½ tsk

Salt till panering

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4121 kJ
Energi (kcal)985 kcal
Fett30 g
varav mättat11.2 g
Kolhydrater123.3 g
varav socker39.1 g
Kostfiber8.6 g
Protein53.6 g
Salt9.8 g
Calcium19.4 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med kokosmjölk och vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Halvera sockerärtor på längden.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera, kärna ur och finhacka chili.

Plocka thaibasilikablad och riv dem i grova bitar.

Skär lime i klyftor.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek paprika och schalottenlök i 3–4 min, eller tills de börjar mjukna. 

Tillsätt sockerärtor och stek i 1 min. Krydda med salt och en nypa peppar, och ställ åt sidan i en skål. 

Under tiden, blanda mjöl, salt och en generös nypa peppar i en djup tallrik. Vänd kyckling i mjölmixen tills täckt.  

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov. 

Stek kyckling i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt, vänd då och då. 

Under tiden, blanda sojasås, sweet chilisås, vitlök, en skvätt limesaft, vatten, Ginger Ninja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

Tillsätt grönsaker
5

Rör i sojaglaze, stekta grönsaker, hälften av chilin och hälften av thaibasilikan i stekpannan. Sjud tills såsen tjocknat något, 1–2 min.  

Rör i cashewnötter och ta av från värme. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Fyll en liten skål med ris (1 portion) och pressa så att den blir kompakt. Placera en djup tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.

Lägg upp ”cashew chicken” bredvid riset.

Garnera med resterande chili och thaibasilika.