I kväll går den kulinariska resan till Thailand och vi frestar med en fantastisk cashew chicken med massor av färgstarka ingredienser. Vi fyller vår wok med panerad kyckling, paprika, schalottenlök, sockerärtor, cashewnötter och härliga kryddor. Som tillbehör serverar vi krämigt kokosris och färsk thaibasilika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Lime
150 g
Jasminris
40 g
Cashewnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
1 st
Röd chili
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
50 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
2 st
Paprika
90 ml
Kokosmjölk
80 g
Sweet chilisås
1 st
Thaibasilika
150 g
Sockerärtor
½ st
Schalottenlök
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
3 msk
Mjöl till panering
½ tsk
Salt till panering
½ dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en medelstor kastrull med kokosmjölk och vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!
Under tiden, skär paprika i 1 cm tunna skivor.
Skär schalottenlök i tunna skivor.
Halvera sockerärtor på längden.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera, kärna ur och finhacka chili.
Plocka thaibasilikablad och riv dem i grova bitar.
Skär lime i klyftor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek paprika och schalottenlök i 3–4 min, eller tills de börjar mjukna.
Tillsätt sockerärtor och stek i 1 min. Krydda med salt och en nypa peppar, och ställ åt sidan i en skål.
Under tiden, blanda mjöl, salt och en generös nypa peppar i en djup tallrik. Vänd kyckling i mjölmixen tills täckt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek kyckling i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt, vänd då och då.
Under tiden, blanda sojasås, sweet chilisås, vitlök, en skvätt limesaft, vatten, Ginger Ninja, salt och en nypa peppar i en liten skål.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Rör i sojaglaze, stekta grönsaker, hälften av chilin och hälften av thaibasilikan i stekpannan. Sjud tills såsen tjocknat något, 1–2 min.
Rör i cashewnötter och ta av från värme.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Fyll en liten skål med ris (1 portion) och pressa så att den blir kompakt. Placera en djup tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.
Lägg upp ”cashew chicken” bredvid riset.
Garnera med resterande chili och thaibasilika.