Skip to main content
Honungs- och srirachaglaserad kyckling
Honungs- och srirachaglaserad kyckling

Honungs- och srirachaglaserad kyckling

med regnbågspommes och ranchsås

Kvällens välsmakande recept bjuder på både hetta och sötma i perfekt kombination! Vi rostar regnbågspommes i form av potatis, palsternacka, rödbeta och morot och bryner cajunkryddad kyckling, som vi sedan vänder i en smakrik honungs- och srirachaglaze. En enkel grönsallad med rädisor och hemmagjord ranchdressing på majonnäs, gräddfil och vitlök fulländar middagsupplevelsen.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honung

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

300 g

Kycklinginnerfilé

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

300 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

2 st

Rödbeta

1 st

Morot

20 g

Sriracha

60 g

Salladsmix

75 g

Rädisor

½ st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Smör till sås

1 msk

Ketchup till sås

1 msk

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2719 kJ
Energi (kcal)650 kcal
Fett25 g
varav mättat9.5 g
Kolhydrater66.3 g
varav socker31.1 g
Kostfiber8.4 g
Protein41.2 g
Salt4.5 g
Potassium690 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär rödbeta, morot, palsternacka och potatis (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda ranchsås
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda majonnäs, gräddfil, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda sallad
3

Skölj salladsmix.

Skär rädisor i tunna skivor.

Blanda rädisor, salladsmix och salt i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja precis innan servering.

Laga srirachasås
4

Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.

Tillsätt sriracha, honung, ketchup, vatten och salt.

Vispa tills slätt och håll varmt tills servering.

Stek kyckling
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med Ay Cajun-ba och en nypa salt.

Stek i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

Vänd kyckling i srirachasås precis innan servering.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp kyckling, regnbågspommes och sallad på tallrikar.

Toppa kyckling med resterande glaze.

Servera med ranchsås.