Ikväll gör vi en underbar nötfärsbowl, en fantastisk allt i allt maträtt, med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att koka bulgur som vi sen blandar med spenat. Samtidigt steker vi nötfärs tillsammans med vitlök, tikka masala, chili och vår kryddblandning som vi kallar Milda Mahal. Vi bygger vår kryddiga nötfärsbowl med spenatbulgur, nötfärs, tomat, myntayoghurt och jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Nötfärs
8 g
Milda Mahal
1 st
Vitlöksklyfta
170 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
2 st
Tomat
1 portionspåse
Mynta
30 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
4 g
Kycklingbuljong
15 g
Tikka masala
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
½ g
Chiliflakes
8 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 4)
¼ tsk
Socker (steg 4)
1 dl
Vatten (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 5)
Koka upp en kastrull med vatten [8 dl | 16 dl].
Rör i bulgur och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min, eller tills ‘al dente'.
Häll av i en sil, och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
Under tiden, finhacka myntablad.
Tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Skölj spenat.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs i 4-5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Rör i vitlök, kycklingbuljong, Milda Mahal, tikka masala [1/2 paket, 2P], chili flakes [1/2 paket, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 1 min, tills väldoftande.
Sänk till medellåg värme. Rör i socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [1 dl | 2 dl], och sjud i 1-2 min, eller tills såsen har tjocknat.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda yoghurt, vatten [1 msk I 2 msk] och mynta i en liten skål. Smaka av med en nypa salt.
Blanda hälften av spenaten i kastrullen med färdig bulgur.
Blanda tomat och resterande spenat i en liten skål.
Lägg upp bulgur, köttfärs och tomatsallad i skålar.
Toppa med en klick myntayoghurt.
Strö över jordnötter.