Skip to main content
Kryddig nötfärsbowl
Kryddig nötfärsbowl

Kryddig nötfärsbowl

med spenatbulgur och svalkande myntayoghurt

Ikväll gör vi en underbar nötfärsbowl, en fantastisk allt i allt maträtt, med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att koka bulgur som vi sen blandar med spenat. Samtidigt steker vi nötfärs tillsammans med vitlök, tikka masala, chili och vår kryddblandning som vi kallar Milda Mahal. Vi bygger vår kryddiga nötfärsbowl med spenatbulgur, nötfärs, tomat, myntayoghurt och jordnötter.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Nötfärs

8 g

Milda Mahal

1 st

Vitlöksklyfta

170 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten)

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

2 st

Tomat

1 portionspåse

Mynta

30 g

Spenat

(Kan innehålla spår av: Selleri)

4 g

Kycklingbuljong

15 g

Tikka masala

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

½ g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

8 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Socker (steg 4)

1 dl

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kcal)749 kcal
Energi (kJ)3133 kJ
Fett32.6 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater63.4 g
varav socker16.7 g
Kostfiber13.6 g
Protein42.3 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten [8 dl | 16 dl].

Rör i bulgur och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min, eller tills ‘al dente'.

Häll av i en sil, och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka myntablad.

Tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Skölj spenat.

Finhacka eller pressa vitlök. 

Stek kött
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs i 4-5 min, eller tills brynt. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt kryddor
4

Rör i vitlök, kycklingbuljong, Milda Mahal, tikka masala [1/2 paket, 2P], chili flakes [1/2 paket, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 1 min, tills väldoftande.

Sänk till medellåg värme. Rör i socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [1 dl | 2 dl], och sjud i 1-2 min, eller tills såsen har tjocknat. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered myntayoghurt
5

Blanda yoghurt, vatten [1 msk I 2 msk] och mynta i en liten skål. Smaka av med en nypa salt.

Blanda hälften av spenaten i kastrullen med färdig bulgur.

Blanda tomat och resterande spenat i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp bulgur, köttfärs och tomatsallad i skålar. 

Toppa med en klick myntayoghurt.

Strö över jordnötter.