Skip to main content
Krämig prosciuttopasta

Krämig prosciuttopasta

med frisk rucolasallad och pistagenötter

Är ni en familj som älskar pasta? Då ska du överraska med denne ytterst smakfulla och innovativa pastarätt! Vi lagar en underbart krämig sås med prosciutto, vitlök, tomat, persilja, ost och crème fraiche. Vi blandar såsen med spaghetti direkt i stekpannan och serverar med en grön rucolasallad med gurka, senap och pistagenötter.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Senap
Nötter
pistagenötter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tomat

4 g

Buljong

1 st

Gurka

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

180 g

Spaghetti

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

25 g

Honung- & ingefärsdressing

(Innehåller: Senap)

50 g

Prosciutto

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller: Mjölk)

40 g

Rucola

1 st

Kruspersilja

15 g

Pistagenötter

(Innehåller: Nötter, pistagenötter Kan innehålla spår av: Vete, Gluten, Havre, Sesam, Korn, Jordnötter, Spelt, Råg)

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

Näringsvärden

Energi (kJ)3080 kJ
Energi (kcal)736 kcal
Fett34.7 g
varav mättat20.5 g
Kolhydrater78.9 g
varav socker13.9 g
Kostfiber5.5 g
Protein27.6 g
Salt3.6 g
Trans Fat0.2 g
Potassium451.6 mg
Calcium36.2 mg
Iron1.5 mg

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Grovhacka prosciutto, tomat och persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skala gurka i långa band med en potatisskalare tills du kommer till den mjuka inre delen med kärnor.

Skölj rucola.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Koka pasta
2

Tillsätt pasta till kastrullen med det kokande vattnet och koka i 8-9 min, eller tills "al dente".

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. - "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek prosciutto och vitlök
3

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek prosciutto i 1-2 min, eller tills krispig.

Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Koka sås
4

Sänk till medelvärme, och rör i matlagningsgrädde, sparat pastavatten, tomat, persilja, kycklingbuljong, hälften av osten och en nypa peppar.

Sjud i 3-4 min, tills tjocknad.

Tillsätt pasta
5

Blanda gurka, rucola och honung- och ingefärsdressing i en stor skål.

Blanda färdig pasta med prosciuttosås. Smaka av med salt och peppar.

TIPS: Servera dressingen vid sidan av salladen om barnen inte tycker om den.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar, och toppa med resterande ost.

Servera med rucolasallad och toppa den med pistagenötter.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova