
Sej är en torskfisk med lite mörkare kött än vanlig torsk. Panera den i panko och stek den i olja, så får du en fantastiskt fast och smakrik konsistens. Servera med hemgjorda pommes, en underbar paprikasalsa med persilja och en klick aioli, och veckans ljuvliga fiskrätt är färdig!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
6 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
2 st
Tomat
500 g
Potatis
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
8 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Paprika
1 st
Bladpersilja
½ tsk
Salt till potatis
1 tsk
Socker till salsa
¼ tsk
Salt till salsa
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Finhacka tomat och persilja.
Skär paprika i 1 cm stora bitar.

Blanda tomat, paprika, persilja, balsamvinäger, socker, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Häll panko och hälften av Ay Cajun-ban i en tredje djup tallrik.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt och resterande Ay Cajun-ba.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp salsa, pommes och cajunpanerad sej på tallrikar.
Servera med aioli.