Skip to main content
Cajunpanerad sej

Cajunpanerad sej

med krispiga pommes och paprikasalsa

Sej är en torskfisk med lite mörkare kött än vanlig torsk. Panera den i panko och stek den i olja, så får du en fantastiskt fast och smakrik konsistens. Servera med hemgjorda pommes, en underbar paprikasalsa med persilja och en klick aioli, och veckans ljuvliga fiskrätt är färdig!

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Fisk
Sulfiter
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller: Fisk)

6 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

2 st

Tomat

500 g

Potatis

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

8 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Paprika

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 tsk

Socker till salsa

¼ tsk

Salt till salsa

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)2750 kJ
Energi (kcal)657 kcal
Fett24.4 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater75.4 g
varav socker15.2 g
Kostfiber7.9 g
Protein33.8 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.8 g
Trans Fat0.2 g
Potassium1665.1 mg
Calcium20 mg
Iron0.7 mg

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered grönsaker
2

Finhacka tomat och persilja.

Skär paprika i 1 cm stora bitar.

Förbered paprikasalsa
3

Blanda tomat, paprika, persilja, balsamvinäger, socker, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Panera fisk
4

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Häll panko och hälften av Ay Cajun-ban i en tredje djup tallrik.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt och resterande Ay Cajun-ba.

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek fisk
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp salsa, pommes och cajunpanerad sej på tallrikar.

Servera med aioli.