Skip to main content

Tortillachipspanerad fläskkotlett

med majsslaw och vitlökspotatis

Den örtmarinerade fläskkotletten i dagens recept blir extra god av att paneras i krossade tortillachips och stekas gyllene och frasig. Vi serverar den med kokt potatis och haricots verts som vänds med smör, vitlök och färsk persilja, majsslaw med spetskål och svalkande gräddfil.

Taggar:
Glutenfri
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Selleri
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Fläskkotlett, örtmarinerad

400 g

Småpotatis

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Majs

1 st

Citrusfrukt

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Bladpersilja

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla spår av: Mjölk)

75 g

Haricots verts

Ingår inte i din leverans

2 msk

Mjöl till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till potatis

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3599 kJ
Energi (kcal)860 kcal
Fett39 g
varav mättat12.5 g
Kolhydrater84.9 g
varav socker14.4 g
Kostfiber11.6 g
Protein38.1 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.8 g
Potassium360.6 mg
Calcium62.6 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Under tiden, ansa haricots verts.

När det återstår 5–6 min av potatisens koktid, tillsätt haricots verts.

Häll av vattnet och ställ åt sidan under lock.

2

Under tiden, häll av majs.

Halvera citrusfrukt.

Blanda majs och kål i en stor skål. Ställ åt sidan.

Förbered panering
3

Krossa tortillachips till fina smulor i påsen med en kavel.

Blanda vetemjöl och en nypa salt och peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda tortillachips och Hello Sunrise i en tredje djup tallrik.

Stek kött
4

Vänd kött först i mjöl, sen ägg och till sist i chipssmulor. Lägg över på en tallrik. 

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Stek kött i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

5

Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.

Vänd potatis med smör, salt, persilja och vitlök precis innan servering.

Rör ner en skvätt citrussaft och salt i slaw.

6

Lägg upp kött, potatis och sallad på tallrikar.

Servera med en klick gräddfil.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova