Skip to main content
Nötfärsbowl med mongolisk glaze
Nötfärsbowl med mongolisk glaze

Nötfärsbowl med mongolisk glaze

med pak choisallad och bulgur

Fluffig bulgur och brynt nötfärs spelar huvudrollerna i denna härliga bowl som blir kvällens middag. Vi vänder köttet i en smakrik glaze på soja, sweet chilisås och det kryddiga currupulvret goan xacuti och svänger ihop en sallad på pak choi, morot och syrlig limedressing med ingefära. Knapriga jordnötter med salladslök och chiliflakes blir perfekt som topping.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Nyttig
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Jordnötter
Vete
Gluten
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Goan Xacuti

225 g

Nötfärs

1 st

Lime

1 st

Pak choi

5 g

Ingefärspasta

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten)

50 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Gluten, Soja)

½ g

Chiliflakes

1 st

Morot

80 g

Sweet chilisås

2 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

½ tsk

Salt till bulgur

¼ tsk

Salt till dressing

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

Näringsvärden

Energi (kJ)2615 kJ
Energi (kcal)625 kcal
Fett22.4 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater67.2 g
varav socker30.5 g
Kostfiber11 g
Protein35.2 g
Kolesterol0.3 mg
Salt8.6 g
Potassium292.7 mg
Calcium58.8 mg
Iron0.8 mg

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Förbered dressing
2

Under tiden, halvera lime.

Blanda ingefärspasta, limesaft och salt i en stor skål. Ställ åt sidan.

Gör jordnötscrunch
3

Grovhacka jordnötter.

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda jordnötter, salladslök och chiliflakes i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered grönsaker
4

Skär pak choi i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Stek färs
5

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt nötfärs, krydda med salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

Tillsätt Goan xacuti och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Rör ner sojasås och sweet chilisås. Sjud i 3–4 min, tills tjocknat och är klibbig.

Vänd ner pak choi och morot i skålen med dressing precis innan servering. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp bulgur, sallad och nötfärs i djupa tallrikar.

Toppa med jordnötscrunch.