
Kycklingwok med nudlar är en perfekt rätt att laga när middagen snabbt ska stå på bordet! Trots att det här receptet är färdigt på nolltid kompromissar vi inte med smaken – kyckling, udonnudlar, pak choi och paprika smaksätts med sweet chilisås, soja, ketchup och vitvinsvinäger och den färdiga rätten toppas med salladslök och sesamfrön.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
220 g
Udonnudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Salladslök
1 st
Paprika
1 st
Pak choi
80 g
Sweet chilisås
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Ketchup till sås
½ dl
Vatten till sås

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 1–2 min, eller tills genomvarma. Dela på nudlarna med en gaffel.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
Grovhacka pak choi.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär salladslök i tunna skivor.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt.
Stek i 2–3 min, eller tills brynt.
Tillsätt grönsaker och stek i ytterligare 2–3 min, tills kycklingen är gyllene och genomstekt. Vänd då och då.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Rör ner sweet chilisås, sojasås, ketchup, vitvinsvinäger och vatten i stekpannan.
Sjud i 1–2 min, tills något tjocknat.
Vänd ner nudlar och ta av pannan från värme.

Lägg upp kyckling och nudlar i djupa tallrikar.
Toppa med salladslök och sesamfrön.