Skip to main content
Köttfärsbiff med salladsost
Köttfärsbiff med salladsost

Köttfärsbiff med salladsost

grovt potatismos, tomat- och pestosallad

Vet du, dessa saftiga köttfärsbiffar med salladsost och potatisstomp lagar du precis lika enkelt på grillen som på spisen. Det är med glädje vi de kommande veckorna presenterar läckra recept som du kan tillaga både under bar himmel och under köksfläkt, så du får full chans att njuta av vackert väder utan att behöva kompromissa med middagen. Just detta recept är en snabblagad och festlig måltid serverad med en spännande tomatsallad gjord på bland annat gröna tomater. Fräscht, smakrikt och enkelt, det är HelloFreshs melodi!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

Bifftomat

Potatis

Rödlök

250

Nötfärs

30

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten)

Grekisk salladsost

(Innehåller: Mjölk)

Tomat, Grön

60

Pesto, grön

(Innehåller: Mjölk, Sulfiter)

Basilika

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

Smör

Näringsvärden

Energi (kcal)441 kcal
Energi (kJ)1847 kJ
Fett28.9 g
varav mättat8.3 g
Kolhydrater13.1 g
varav socker11.4 g
Protein31.3 g
Salt1.1 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp vatten* i en medelstor kastrull. Halvera potatis. Tillsätt en nypa salt* till vattnet och sjud potatisen i 20-25 min.

Blanda färs
2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda rödlök [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], nötfärs, panko, ägg*, salt* och peppar* samt smulad salladsost [1/2 paket, 2 pers] i en bunke. Forma färsen till 2 cm tjocka biffar - 1 st per person.

Stek biffar
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna i 5-6 min på varje sida, eller tills de har fått en fin stekyta och är genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered tomatsallad
4

Skiva tomater tunt och placera dem på en tallrik. Ringla över pesto och rödlök [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], krydda med en nypa salt* och peppar*. Pryd salladen med ett par basilikablad och finhacka resten.

Laga potatismos
5

Väl färdigkokt, häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa den tillsammans med basilika, en generös klick smör*, en nypa salt* och peppar* till ett grovt mos.

Servera
6

Fördela köttfärsbiffarna, potatismoset och tomat- och pestosalladen mellan era tallrikar.