Skip to main content
Färgglad bowl med misoglaserade kikärtor
Färgglad bowl med misoglaserade kikärtor

Färgglad bowl med misoglaserade kikärtor

med avokado och sushi-inspirerat ris

Färgglada bowls är perfekta när du vill äta nyttiga och snabba middagar. I den här vegovarianten bygger vi vår bowl med kokt ris som vi blandar med vitvinsvinäger och socker för att få fram den klassiska sushismaken. Stekta kikärtor glaserade i miso, sweet chilisås och soja blir en knaprig topping tillsammans med asiatisk majonnäs, skivad avokado och en sallad på morot, rödkål, gurka, sesamfrön och limesaft.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Sesam
Soja
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

390 g

Kikärtor

1 st

Lime

150 g

Jasminris

1 st

Avokado

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

1 st

Gurka

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

75 g

Rödkål, förskuren

40 g

Sweet chilisås

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

30 g

Misopasta

(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)

1 st

Morot, Julienne

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

2 tsk

Socker till ris

Näringsvärden

Energi (kJ)4053 kJ
Energi (kcal)969 kcal
Fett46 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater107.1 g
varav socker26.6 g
Kostfiber14.9 g
Protein19.5 g
Salt7.6 g
Calcium12.8 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Stek kikärtor
2

Innan du häller av kikärtor, skopa upp kikärtsspad i en liten skål.

Häll av kikärtor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kikärtor i 5–7 min, eller tills gyllene.

Tillsätt miso, sweet chilisås, sparat kikärtsspad, sojasås, socker och en nypa peppar. Sjud i 1 min, eller tills kikärtor är glaserade. Ta pannan av värme.

TIPS: Kikärtsspad kallas också för aquafaba.

Förbered sallad
3

Under tiden, skär gurka i tunna halvmånar.

Halvera lime.

Blanda morot, rödkål, gurka och sesamfrön i en stor skål och ställ åt sidan.

Skär avokado
4

Halvera och kärna ur avokado.Gröp ur med en sked, och skär i tunna skivor. Krydda med salt.

Blanda sallad
5

Rör ner olivolja, salt och limesaft i skålen med grönsaker precis innan servering.

Rör ner vitvinsvinäger och socker i riset.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med sallad, kikärtor och avokado.

Servera med en klick asiatisk majonnäs.