
Färgglada bowls är perfekta när du vill äta nyttiga och snabba middagar. I den här vegovarianten bygger vi vår bowl med kokt ris som vi blandar med vitvinsvinäger och socker för att få fram den klassiska sushismaken. Stekta kikärtor glaserade i miso, sweet chilisås och soja blir en knaprig topping tillsammans med asiatisk majonnäs, skivad avokado och en sallad på morot, rödkål, gurka, sesamfrön och limesaft.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 paket
Kikärtor
150 g
Jasminris
1 st
Morot, Julienne
75 g
Rödkål, förskuren
½ st
Lime
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
1 st
Avokado
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller: Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
30 g
Misopasta
(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)
40 g
Sweet chilisås
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)
1 st
Gurka
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
2 tsk
Socker (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Innan du häller av kikärtor, skopa upp kikärtsspad [2 msk | 4 msk] i en liten skål.
Häll av kikärtor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kikärtor i 5–7 min, eller tills gyllene.
Tillsätt miso, sweet chilisås, sparat kikärtsspad, sojasås, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 1 min, eller tills kikärtor är glaserade. Ta pannan av värme.
TIPS: Kikärtsspad kallas också för aquafaba.

Under tiden, skär gurka i tunna halvmånar.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda morot, rödkål, gurka och sesamfrön i en stor skål och ställ åt sidan.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked, och skär i tunna skivor. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Rör ner olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och limesaft [1 msk | 2 msk] i skålen med grönsaker precis innan servering.
Rör ner vitvinsvinäger och socker [2 tsk | 4 tsk] i riset.

Lägg upp ris i skålar och toppa med sallad, kikärtor och avokado.
Servera med en klick asiatisk majonnäs.