Skip to main content
Färgglad bowl med misoglaserade kikärtor
Färgglad bowl med misoglaserade kikärtor

Färgglad bowl med misoglaserade kikärtor

med avokado och sushi-inspirerat ris

3.8
(16)

Färgglada bowls är perfekta när du vill äta nyttiga och snabba middagar. I den här vegovarianten bygger vi vår bowl med kokt ris som vi blandar med vitvinsvinäger och socker för att få fram den klassiska sushismaken. Stekta kikärtor glaserade i miso, sweet chilisås och soja blir en knaprig topping tillsammans med asiatisk majonnäs, skivad avokado och en sallad på morot, rödkål, gurka, sesamfrön och limesaft.

Taggar:
Vegetarisk
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Kikärtor

150 g

Jasminris

1 st

Morot, Julienne

75 g

Rödkål, förskuren

½ st

Lime

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

1 st

Avokado

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller: Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

30 g

Misopasta

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)

40 g

Sweet chilisås

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)

1 st

Gurka

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

2 tsk

Socker (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)4013 kJ
Energi (kcal)959 kcal
Fett46.2 g
varav mättat7 g
Kolhydrater105.1 g
varav socker28.6 g
Kostfiber14 g
Protein19.3 g
Salt7.6 g
Iron0.1 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Stek kikärtor
2

Innan du häller av kikärtor, skopa upp kikärtsspad [2 msk | 4 msk] i en liten skål.

Häll av kikärtor.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kikärtor i 5–7 min, eller tills gyllene.

Tillsätt miso, sweet chilisås, sparat kikärtsspad, sojasås, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 1 min, eller tills kikärtor är glaserade. Ta pannan av värme.

TIPS: Kikärtsspad kallas också för aquafaba.

Förbered sallad
3

Under tiden, skär gurka i tunna halvmånar.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda morot, rödkål, gurka och sesamfrön i en stor skål och ställ åt sidan.

Skär avokado
4

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked, och skär i tunna skivor. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Blanda sallad
5

Rör ner olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och limesaft [1 msk | 2 msk] i skålen med grönsaker precis innan servering.

Rör ner vitvinsvinäger och socker [2 tsk | 4 tsk] i riset.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med sallad, kikärtor och avokado.

Servera med en klick asiatisk majonnäs.