Skip to main content
Kinesiska glaserade vegonuggets
Kinesiska glaserade vegonuggets

Kinesiska glaserade vegonuggets

med sesamrostad broccoli och pak choi

I kväll svänger vi ihop en enkel och smakrik rätt med kinesiska influenser på nolltid. Vi vänder rostade vegonuggets i en härlig glaze med vitlök, ketchup och sweet chilisås och serverar dem med kokt ris, rostad pak choi och broccoli och en klick asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Havre
Vete
Korn
Soja
Sulfiter
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Veganska Nuggets

(Innehåller: Gluten, Havre, Vete, Korn)

150 g

Långkornigt vitt ris

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Vitlöksklyfta

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

1 st

Salladslök

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sesam)

10 ml

Sesamolja

(Innehåller: Sesam)

250 g

Broccoli

1 st

Pak choi

80 g

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Ketchup till sås

1 msk

Smör till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4001 kJ
Energi (kcal)956 kcal
Fett38.8 g
varav mättat7.3 g
Kolhydrater120.6 g
varav socker30.5 g
Kostfiber12.2 g
Protein25.7 g
Salt7 g
Potassium513.8 mg
Calcium101.5 mg
Iron1.4 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten. 

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Rosta grönsaker
2

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Grovhacka pak choi.

Placera broccoli och pak choi på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuka.

Placera nuggets på en ny plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 12 min, eller tills krispiga och gyllene.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Skär salladslök i tunna skivor.

Laga glaze
4

Smält smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt sweet chilisås, sojasås, ketchup och vitvinsväger och rör om. Sjud i 1–2 min, eller tills tjocknat. Ta av från värme och ställ åt sidan.

Smaksätt grönsaker och nuggets
5

Vänd rostade grönsaker med sesamfrön och sesamolja på plåten precis innan servering.

Ringla glaze över nuggets och vänd runt.

TIPS: Skippa glazen för de som är kräsna!

Servera
6

Lägg upp vegonuggets, ris och rostade grönsaker i djupa tallrikar.

Garnera nuggets med salladslök och servera med en klick asiatisk majonnäs.