Skip to main content
Taquitos på svarta bönor

Taquitos på svarta bönor

med limespenat och gräddfil

4.2
(66)

”Taquitos” betyder helt enkelt ”små tacos”, och är en mexikansk rätt med fyllda tortillabröd som rullas ihop och steks eller gräddas. Vi lagar en vegetarisk variant med en fyllning på svarta bönor, morot, lök, vitlök, Tex-Mex-krydda, krossade tomater, sriracha och riven gouda som smälter medan våra taquitos gräddas gyllene i ugnen. Cajunkryddad rostad potatis, färsk babyspenat, gräddfil och asiatisk majonnäs blir perfekta tillbehör.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Sesam
Ägg
Senap
Soja

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Svarta bönor

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

50 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

5 g

Tex-Mex

30 g

Spenat

500 g

Potatis

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

½ st

Citrusfrukt

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Vete, Sesam, Ägg, Senap, Soja)

½ paket

Krossade tomater

10 g

Sriracha

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ dl

Vatten (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)4722 kJ
Energi (kcal)1129 kcal
Fett48.1 g
varav mättat12.4 g
Kolhydrater136.7 g
varav socker19.9 g
Kostfiber17.5 g
Protein30 g
Salt6.5 g
Potassium1150 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered råvaror
2

Riv morot (oskalad) grovt.

Finhacka lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Häll av och skölj svarta bönor.

Stek bönor
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek morot, lök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] under omrörning i 3–4 min, tills mjuka.

Tillsätt vitlök och Tex-Mex och stek i ytterligare 1 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt svarta bönor, vatten [1/4 dl | 1/2 dl], krossade tomater [1/2 paket, 2P] och sriracha [1/2 paket, 2P] och sjud under omrörning i 3–4 min, tills mjuka.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Grädda taquitos
4

Lägg tortillas på en skärbräda och fyll dem med bönor och ost. Rulla ihop och fördela med kanten ner i ett jämnt lager i en ugnsform.

Toppa med en generös skvätt olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.

Grädda i ugnen i 8–10 min, eller tills gyllene och något krispiga.

Blanda sallad
5

Skölj och grovhacka spenat.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda spenat, olivolja [1/2 msk | 1 msk], limesaft [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp taquitos och potatis på tallrikar. Toppa med gräddfil.

Servera med spenatsallad och en klick asiatisk majonnäs.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova