Skip to main content
Krämig basilikakyckling

Krämig basilikakyckling

med kokt potatis och matig tranbärssallad

4.3
(12 tn)

Låt oss fresta med kokt potatis smaksatt med äkta smör samt saftig kyckling i en underbart krämig sås smaksatt med färsk basilika. Serveras med en uppfriskande äppelsalladen vid sidan av. En matig, enkel och ljuvligt god middag.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Proteinrik
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Selleri

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

300 g

Kycklinginnerfilé

400 g

Småpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Basilika

1 st

Äpple

75 g

Förskuren spetskål

20 g

Tranbär

(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Smör (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)2602 kJ
Energi (kcal)622 kcal
Fett26.6 g
varav mättat15.1 g
Kolhydrater53.6 g
varav socker18.7 g
Kostfiber3.9 g
Protein40.4 g
Salt2.3 g
Calcium0.5 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Halvera potatis. Grovhacka basilika.

Koka potatis
2

Tillsätt potatis till det kokande vattnet. Koka potatis i 10-15 min, tills mjuk. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen tillsammans med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt eventuellt en klick smör*.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Blanda kyckling, en skvätt olivolja* och Vitlöksflörter i en skål. Stek kyckling i 3-4 min per sida tills brynt och genomstekt. Lägg över den på en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda tranbärssallad
4

Kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Lägg ner spetskål [1/2 påse, 2P] i en stor skål, och massera i 30 sek. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Blanda sedan i äpple, tranbär, en nypa salt* och peppar*.

Koka sås
5

Finhacka eller pressa vitlök. Låt stekpannan svalna något innan du hettar upp den på medelvärme med smör* [1 msk | 2 msk]. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och hälften av basilikan. Låt såsen värmas upp, 1-2 min. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar*.

Servera
6

Lägg upp potatis, kyckling och tranbärssallad på tallrikar. Skeda över basilikasås på kycklingen. Garnera med resterande basilika.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova