Koreansk bulgogi på rumpstek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk bulgogi på rumpstek

Koreansk bulgogi på rumpstek

med ingefärsris och kimchi-inspirerad pak choi

Har du aldrig hört talas om bulgogi? Det är en koreansk rätt som består av nötkött som marineras, steks och sedan skivas tunt. Köttet serveras med ris och grönsaker. Vår variant frestar med ingefärsris, äppelsås och kimchi-inspirerad pak choi med chili och sesamfrön.

Taggar:
Proteinrik
Allergener:
Sesam
Soja
Vete
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honung

10 g

Sriracha

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Pak choi

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

300 g

Rumpstek

1 st

Vitlöksklyfta

2 tsk

Ingefära

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

½ g

Chiliflakes

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1 st

Äpple

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till marinad

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till grönsaker

2 msk

Vatten till dressing

½ dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5393 kJ
Energi (kcal)1289 kcal
Fett27.9 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater90.5 g
varav socker20.2 g
Protein39.3 g
Salt7.6 g

Instruktioner

Koka ingefärsris 
1

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda med salt.

Riv ingefära (oskalad) fint. Smält smör i en kastrull på medelvärme. Fräs ingefära i 1–2 min.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Marinera kött
2

Under tiden, riv eller pressa vitlök fint.

Blanda vitlök, ingefära, sojasås, honung, sriracha, salt, en generös nypa peppar och hälften av sesamfröna i en medelstor skål.

Lägg ner köttet i marinaden och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered pak choi
3

Skär pak choi i tunna skivor.

Placera pak choi i en medelstor skål och blanda med vitvinsvinäger, hälften av chiliflakes, en nypa sesamfrön och salt. Massera den med händerna i 30 sek.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek morot
4

Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek morot i 2–3 min, eller tills mjuk. Krydda generöst med salt och peppar, och en nypa chiliflakes. Ställ åt sidan på en tallrik.

Under tiden, riv äpple (oskalat) grovt.

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda sesammajonnäs och en skvätt vatten i en liten skål till en lättflytande konsistens.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.

Stek kött
5

Hetta upp stekpannan på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Tillsätt kött (spara marinaden) och stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt. Sänk värmen om marinaden börjar brännas vid. Lägg över köttet i ett foliepaket, låt vila tills servering.

Under tiden, rör i äpple och vatten i skålen med marinad.

Rör ner äpple och marinad till stekpannan och sjud i 30 sek, eller tills genomvarm. Ta av pannan från värme.

TIPS: Stek köttet i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Servera
6

Lägg upp ris och morot i skålar och toppa med äppelsås.

Skär kött i tunna skivor och placera ovanpå riset. Ringla över sky från foliepaketet.

Ringla över sesammajonnäs och garnera med salladslök och resterande sesamfrön.

Häll av lagen från pak choi och servera i en skål.