Italiensk aubergine parmigiana
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk aubergine parmigiana

Italiensk aubergine parmigiana

med frisk sallad och kryddiga pommes

I kväll lagar vi en äkta italiensk klassiker! Melanzane alla parmigiana är en supergod gratäng med aubergine, tomatsås och riven ost som gräddas till gyllene perfektion i ugnen. Vi rostar aubergineskivor och varvar dem med tomatsås i en ugnsform under ett täcke av två sorters ost. Som tillbehör serverar vi cajunkryddade pommes frites och en frisk grönsallad.

Taggar:
Vegetarisk
Glutenfri
Klimatsmart
Allergener:
Mjölk
Ägg
Selleri
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Aubergine

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

100 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Medelhavets Pärla

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

500 g

Potatis

30 g

Salladsmix

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 dl

Vatten (steg 4)

1 msk

Ketchup (steg 4)

1 tsk

Socker (steg 4)

1 msk

Smör (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3036 kJ
Energi (kcal)726 kcal
Fett37.7 g
varav mättat18.3 g
Kolhydrater71.6 g
varav socker23.1 g
Protein25.2 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Ugnsform

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Rosta aubergine
2

Under tiden, skär aubergine i 1 cm tjocka skivor.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en generös skvätt olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuka och gyllene.

Stek lök
3

Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök med en nypa salt i 4–5 min, eller tills mjuk.

Tillsätt vitlök och Medelhavets Pärla och stek i ytterligare 1 min, eller tills väldoftande.

Laga tomatsås
4

Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, vatten [1 dl | 2 dl], ketchup [1 msk | 2 msk], smör [1 msk | 2 msk] och socker [1 tsk | 2 tsk].

Koka upp och sänk till medelvärme.

Sjud i 4–5 min, eller tills något tjocknat.

Grädda parmigiana
5

Häll över hälften av tomatsåsen i en ugnsform.

Fördela aubergineskivor i ett lager i formen och toppa med resterande sås.

Strö över finriven ost och gouda [100g | 200g].

Grädda i ugnen i 10–15 min, eller tills ost är gyllene.

Skölj salladsmix [1/2 påse, 2P].

Blanda salladsmix, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en medelstor skål precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp aubergine parmigiana på tallrikar.

Servera med sallad och pommes.