Kyckling, sötpotatis och morot är grundkomponenterna i kvällens smarriga middag som vi tror att hela familjen kommer att äta med god aptit. Medan sötpotatisen ugnsrostas steker vi kyckling med en marinad på honung, vitlök och soja och svänger ihop en sallad med kålrabbi, avokado och jordnötter. Med en klick aioli blir rätten komplett.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Honung
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
450 g
Sötpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
60 g
Salladsmix
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
1 st
Avokado
½ st
Kålrabbi, vit
½ st
Morot
¼ tsk
Salt till potatis
1 msk
Olja till marinad
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna sötpotatis och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuk.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, pressa eller finhacka vitlök.
Blanda vitlök, sojasås, hälften av honungen och olivolja i en medelstor skål.
Vänd ner kyckling i marinaden.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tjocka stavar.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.
Grovhacka jordnötter.
Skölj salladsmix.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av sötpotatisens tillagningstid.
Tillsätt kyckling och marinad. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda avokado, kålrabbi, jordnötter, salladsmix, resterande honung, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Lägg upp kyckling, sötpotatis, morot och sallad på tallrikar.
Skeda glaze från pannan över kyckling.
Servera med aioli.