Skip to main content
Honungs- och sojamarinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med sötpotatis och avokadosallad

Kyckling, sötpotatis och morot är grundkomponenterna i kvällens smarriga middag som vi tror att hela familjen kommer att äta med god aptit. Medan sötpotatisen ugnsrostas steker vi kyckling med en marinad på honung, vitlök och soja och svänger ihop en sallad med kålrabbi, avokado och jordnötter. Med en klick aioli blir rätten komplett.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Comfort Food
Allergener:
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honung

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

450 g

Sötpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

60 g

Salladsmix

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Avokado

½ st

Kålrabbi, vit

½ st

Morot

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

1 msk

Olja till marinad

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3597 kJ
Energi (kcal)860 kcal
Fett45.2 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater57.1 g
varav socker17.1 g
Protein46.1 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Rosta sötpotatis och morot
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna sötpotatis och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuk.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Marinera kyckling
2

Under tiden, pressa eller finhacka vitlök.

Blanda vitlök, sojasås, hälften av honungen och olivolja i en medelstor skål.

Vänd ner kyckling i marinaden.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Förbered råvaror
3

Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tjocka stavar.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.

Grovhacka jordnötter.

Skölj salladsmix.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av sötpotatisens tillagningstid. 

Tillsätt kyckling och marinad. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Blanda avokado, kålrabbi, jordnötter, salladsmix, resterande honung, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp kyckling, sötpotatis, morot och sallad på tallrikar.

Skeda glaze från pannan över kyckling.

Servera med aioli.