topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Greek koftas

Greek koftas

with roasted potatoes and greek cheese

Gör en kulinarisk vandring längs de centralamerikanska bergsryggarna och se couscousen sprida ut sig på tallriken som snöflingor på Volcán Tajumulco när den reflekteras mot de krispiga koftasbiffarna. Servera med en uppfriskande citrondressing som fräschar upp måltiden likt svalkande bergsluft.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Panamat

250 g

Blandfärs

1 st

Vitlöksklyfta

30 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2 st

Tomat

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

50 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Gurka

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3150 kJ
Energi (kcal)753 kcal
Fett38.5 g
varav mättat18.7 g
Kolhydrater63.3 g
varav socker9.4 g
Protein38.7 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Laga couscous
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare eller kastrull. Blanda tranbär, couscous och kycklingbuljong i en bunke. Häll över det kokande vattnet* [21/2 dl | 5 dl] och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

Blanda köttfärs
2

Finhacka mynta. Pressa vitlök. Blanda nötfärs, Panamat, mynta, ägg* [1 st | 2 st], panko och vitlök i en bunke. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Rulla färsen till 3 avlånga koftasbiffar per person.

Stek koftasbiffar
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna, vänd dem regelbundet, tills de har fått en jämn stekyta, 11-12 min. VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered tabbouleh
4

Finhacka tomat, gurka och persilja. Skär av ändarna på apelsinen och skala den med en vass kniv. Halvera på längden, ta bort det vita köttet på insidan och eventuella kärnor. Skär apelsinen 1 cm stora bitar. Rör i tomat, gurka, persilja och apelsin tillsammans med couscousen.

Blanda dressing
5

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], citronjuice [1 msk | 2 msk], en nypa salt* and pepper* till en dressing.

Servera
6

Fördela apelsintabbouleh mellan era tallrikar. Placera med koftasbiffar ovanpå och servera med citrondressing.