topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstekt fläskkött

Citronstekt fläskkött

med rostade rotfrukter och hemlagad tzatziki

Kött, potatis och gurka! Tre ingredienser som är ytterst vanligt förekommande hos de flesta familjer. Kvällens recept innehåller alla tre, men vi har skapat ett recept som säkert kommer att överraska hela familjen med nya smakupplevelser! Vi steker kött, och sen låter vi den sjuda i en underbar citronbuljong. Potatisen rostar vi tillsammans med palsternacka, morötter och rödbetor. Gurkan använder vi till en fantastisk tzatziki.

Taggar:
Glutenfri
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Mjölk
Selleri
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Palsternacka

1 st

Rödbeta

1 st

Gurka

1 portionspåse

Dill

½ st

Citron

300 g

Fläskkotlett hel

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2644 kJ
Energi (kcal)632 kcal
Fett21.3 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater73.1 g
varav socker19.8 g
Protein41.5 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär palsternacka (oskalad) i kvartar på längden.

Tärna potatis (oskalad), rödbeta (oskalad) och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Blanda rotfrukter, en skvätt olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 20-30 min, eller tills gyllene och mjuka. 

Förbered råvaror
2

Medan rotfrukter rostas, grovhacka dill.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. 

Skär kött i 3 bitar/person på en separat skärbräda, och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och hälften av Vitlöksflörter. 

Blanda tzatziki
3

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Riv gurka grovt och pressa ur så mycket vätska som möjligt.

Blanda gurka, yoghurt, vitlök och dill i en skål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Blanda vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, resterande Vitlöksflörter och en generös skvätt citronjuice i en ny liten skål.

Stek kött
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött under omrörning i 3-4 min, tills brynt och genomstekt.

Tillsätt citronbuljong
5

Sänk till medelvärme.

Häll ner citronbuljong i stekpannan, och sjud i 1-2 min.

Servera
6

Lägg upp kött, rostade rotfrukter och tzatziki på tallrikar.

Ringla citronbuljong över köttet.

Strö sesamfrön över rotfrukterna.

Servera med resterande citronklyftor.