Denna fantastiska måltid består av kolja som vi steker med chili och aprikoschutney. Vi serverar den glaserade fisken med rostade rödbetor och morot, couscous kryddad med vår egna kryddblandning Panamat och vitlöksyoghurt. Nu är det bara att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Vitlöksklyfta
2 st
Morot
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
2 st
Rödbeta
1 st
Koriander
4 g
Panamat
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla spår av: Spelt, Råg, Vete, Sesam, Kamut, Korn, Jordnötter, Havre, Nötter, Gluten)
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller: Senap)
100 g
Couscous
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)
1 g
Chiliflakes
60 g
Salladsmix
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till dressing
2.5 dl
Vatten till couscous
¼ tsk
Salt till couscous
½ msk
Olja till couscous
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Smör till fisk
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna rödbeta och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Skölj salladsmix.
Finhacka koriander.
Koka upp vatten och salt i en medelstor kastrull.
Rör i couscous, Panamat och olivolja. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Tillsätt hälften av pumpafröna och koriander och fluffa upp couscous med en gaffel.
Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Stek fisk i 2–3 min per sida. Vänd och tillsätt smör, chiliflakes och aprikoschutney.
Stek i ytterligare 2–3 min, tills fisken är genomstekt och glaserad.
Blanda rostade grönsaker med salladsmix.
TIPS: 1) Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp couscous, fisk och rostade grönsaker på tallrikar.
Ringla resterande glaze från pannan över fisk.
Servera med en klick vitlökyoghurt och toppa grönsaker med resterande pumpafrön.