Calabresedressad rigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Calabresedressad rigatoni

Calabresedressad rigatoni

med nötfärs och finriven ost

Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat i form av en fantastisk pastarätt med massor av härliga smaker. Vi steker nötfärs, selleri, lök och tomater, och blandar dem med rigatoni, spenat, calabresepesto, gräddfil och vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Vi toppar med riven ost och så är maten färdig.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Selleri
Mjölk
Ägg
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Bladselleri

(Innehåller Selleri)

1

Lök

2

Tomat

250

Nötfärs

60

Calabresepesto

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

4

Kycklingbuljong

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)805 kcal
Energi (kJ)3370 kJ
Fett34 g
varav mättat14.5 g
Kolhydrater76.7 g
varav socker22.5 g
Protein43.7 g
Salt3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär selleri och lök i tunna skivor.

Grovhacka tomat.

Skölj spenat.

TIPS: Pastavattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Koka pasta
2

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 11-12 min, eller tills 'al dente'.

Spara lite pastavatten [½ dl | 1 dl], häll av resten, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Stek nötfärs
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs, krydda med en nypa salt, i 3-4 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt grönsaker
4

Tillsätt selleri, lök, tomat, en nypa salt och peppar till stekpannan, och stek i 1-2 min.

Tillsätt calabresepesto
5

Sänk till medelvärme.

Tillsätt spenat, calabresepesto, gräddfil [½ paket, 2P], Mamas favorit, kycklingbuljong, sparat pastavatten, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar till stekpannan, och sjud i 2-3 min.

Servera
6

Lägg upp pasta på tallrikar.

Toppa med calabresefärs och garnera med riven ost.